Florentino Perez unatoč debaklu ne odustaje, ne boji se UEFA-ine kazne…

Predsjednik Reala, idejni pokretač krahirale tzv. Superlige, Florentino Perez, komentirao je večeras za španjolski AS sankcije za njegov klub od strane Europske nogmetne organizacije (UEFA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prvi čovjek UEFA-e, Aleksandar Čeferin, najavio je danas da će se klubovi morati odlučiti između Lige prvaka i tzv. Superlige te je najavio sankcije za one koji istupe iz natjecanja pod ingerencijom UEFA-e.

“Kristalno je jasno da će klubovi morati odlučiti da li su u Superligi ili su u obitelji europskih klubova. Ako kažu da su u Superligi, onda neće igrati u Ligi prvaka. Ako su spremni to napraviti neka onda igraju u svom natjecanju”, istaknuo je Čeferin za Associated Press te je dodao:

“Što se tiče kažnjavanja, još uvijek čekamo pravne stručnjake kako bismo donijeli odluku, ali svi će snositi posljedice za svoje odluke i oni to znaju. Naravno, drugačija je situacija između klubova koji su priznali svoje greške i koji su napustili projekt. Ostali znaju da je projekt mrtav, ali ne žele to prihvatiti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Florentino Perez se oglasio večeras i u razgovoru za AS komentirao je moguću kaznu o izbacivanju iz Lige prvaka.

“Živimo u demokratskoj Europi i nitko ne bi trebao razmišljati o tome”, kratko je rekao Perez, koji očito nema namjeru odustati od svoje zamisli zvane Superliga.

“Razmatramo nove korake za Superligu. Možda bi najbolje bilo da po četiri najbolja kluba iz liga ulaze u natjecanje. Nešto se mora učiniti jer mladi od 14 do 24 godine odlaze iz nogometa jer im je nogomet dosadan u odnosu na druge stvari. Četiri milijarde je navijača širom svijeta i pola njih navija za klubove iz Superlige”, poručio je za mladež zabrinuti 74-godišnji Florentino Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, tzv. Superliga je nastala u nedjelju navečer kada je 12 europskih klubova potpisalo ugovor o stvaranju ovog natjecanja. To su redom bili Real Madrid, Juventus, Barcelona, Inter, Milan, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Manchester United, Manchester City i Chelsea. No nakon brojnih pritisaka, kako od strane medija, tako i od strane navijača, engleski klubovi su se povukli iz natjecanja. Zatim su to učinili Atletico i Inter te je start tzv. Superlige suspendiran, iako četiri preostala kluba još uvijek čvrstvo vjeruju u njeno pokretanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.