(FOTO) Dinamo na Maksimiru svladao Rijeku i osvojio prvi trofej sezone, Lovro Majer isključen nakon samo četiri minute!

Foto: fah

Nogometaši zagrebačkog Dinama pobjednici su Superkupa nakon što su u dvoboju igranom na stadionu Maksimir pred 5.000 gledatelja pobijedili Rijeku sa 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudaru aktualnog prvaka Hrvatske Dinama i pobjednika Kupa Rijeke presudio je pogodak Amera Gojaka u 42. minuti.

Dinamo je od 84. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Lovro Majer i to nakon svega tri minute provedene na terenu.

Dinamu je to šesti naslov pobjednika Superkupa, a zanimljivo bio je to prvi Superkup nakon 2014. kada je Rijeka na Kantridi pobijedila Dinamo sa 2-1. Razlog tome bile su ‘dvostruke krune’, u tom razdoblju Dinamo je tri puta osvojio dvostruku krunu (2018, 2016, 2015), a Rijeka jednom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je od prve minute diktirao tempo i stvarao pritisak, dok se Rijeka branila dvostrukim blokom i priliku tražila iz kontri. U prvih 20 minuta nije bilo ozbiljnijih prilika, a u 22. minuti ‘modri’ su bili korak do vodstva. Oršić je izveo prekid ubacivši u kazneni prostor, Lešković je bio najviši, ali je njegov udarac glavom završio u okviru gola.

Nakon pola sata igre Rijeka je imala prvu priliku, Tomečak je ubacio u kazneni prostor, ali su igrači Dinama ‘očistili’ loptu. U samoj završnici prvog dijela Dinamo je poveo golom Amera Gojaka. Nakon brzo izvedenog auta, lopta je došla do Gavranovića koji je odmah odigrao do Leovca, a on je vratio do Gojaka koji je sjajno pogodio gornji kut Slugina gola.

U nastavku utakmice Dinamo je nastavio s pritiskom i Rijeka nikako nije uspijevala složiti neku ozbiljniju akciju. U 69. minuti domaćin je imao veliku priliku za 2-0, no Hajrovićev udarac je Sluga sjajno zaustavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Bišćan je s dvije izmjene pokušao probuditi ekipu, u igru su ušli Pavičić i Halilović, ali nije bilo promjene. Rijeka je u 74. minuti ipak zatresla mrežu, ali vlastitog gola. Međutim, Tomečakov autogol je poništen zbog Oršićevog zaleđa, no čini se kako su suci pogriješili i ‘modrima’ je poništen regularan pogodak.

U 84. minuti Dinamo je ostao s igračem manje, nakon što je Lovor Majer u svega tri minute provedene na terenu dobio dva žuta kartona. Mladi veznjak ‘modrih’ ušao je u igru u 81. minuti, a tri minute kasnije morao na je ‘hlađenje’. Prvi žuti je zaradio zbog udaranja ramenom suparnika, a drugu javnu opomenu zbog oštrog prekršaja.

Rijeka je mogla izjednačiti u 88. minuti kada se Raspopović nakon jedne duge lopte našao ispred Livakovića, ali je hrvatski reprezentativac obranio nogom. Bila je to najbolja prilika gostiju na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva HNL počinje u petak, 19. srpnja utakmicama Osijek – Slaven Belupo, te Dionamo – Lokomotiva.

DINAMO – RIJEKA 1-0

ZAGREB. Stadion Maksimir – 5.000 gledatelja; Sudac: Mario Zebec (Cestica);

Strijelac: 1-0 Gojak (42)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Majer / Punčec, Lepinjica, Gorgon, Raspopović, Tomečak

Crveni karton: Majer (84)

DINAMO: Livaković – Stojanović, Lešković, Perić, Leovac – Ademi – Gojak, Kadzior – Hajrović (od 81. Majer), Oršić (od 90+2 Moro) – Gavranović (od 65. Petković)

RIJEKA: Sluga – Escoval (od 63. Pavičić), Župarić, Punčec – Raspopović, Capan (od 72. Halilović), Lepinjica (od 85. Murić), Tomečak – Kvržić, Gorgon, Čolak

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.