FOTO: Euroliga; Slavlje košarkaša Reala u Ateni protiv Panathinaikosa

Foto: fah

Košarkaši madridskog Reala pobijedili su u atenskoj olimpijskoj dvorani Panathinaikos sa 89-82 (16-21, 20-19, 32-21, 21-21) i izjednačili rezultat u četvrtfinalnoj seriji Eurolige na 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Nakon uvjerljive pobjede Panathinaikosa u prvoj utakmici, Real je pokazao drugačije lice, pogotovo u drugom poluvremenu druge utakmice. Madriđani su se razigrali u trećoj četvrtini (32-21), a zadržali su mirnoću u završnici.

Felipe Reyes je sa 18 koševa predvodio četvoricu strijelaca Reala s dvoznamenkastim učinkom. Jaycee Carroll je ubacio 17 poena, Trey Thompkins 12, a Rudy Fernandez 10. Mike James je sa 20 poena bio najbolji kod domaćina.

U sljedeće dvije utakmice domaćin će biti madridska momčad, a bit će odigrane 25. i 27. travnja. Uspije li Panathinaikos doći do jedne gostujuće pobjede, odluka o plasmanu na Final Four past će u Ateni 1. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši moskovskog CSKA i u drugoj su utakmici doigravanja Eurolige pred svojim navijačima pobijedili Himki sa 89-84 (24-22, 19-23, 25-21, 21-18) te su došli do vodstva 2-0 u četvrtfinalnoj seriji koja se igra na tri pobjede.

CSKA je do trijumfa predvodio sjajni Španjolac Sergio Rodriguez koji je postigao 26 koševa uz 10 asistencija. Cory Higgins je ubacio 19 poena. Kod gostiju najbolji je bio Anthony Gill sa 24 koša.

Treća utakmica, u kojoj će Himki biti domaćin, na rasporedu je u utorak, 25. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna pobjeda u maksimalno tri preostale utakmice, odvela bi CSKA na Final Four po sedmi put zaredom, a 15. put u posljednjih 16 izdanja Eurolige, propustivši završni turnir samo 2011. godine. Himki nikada nije bio na Final Fouru.

Domaćin ovogodišnjeg završnog turnir je Beograd, a četiri najuspješnije momčadi će se boriti za naslov pobjednika Eurolige u beogradskoj Areni od 18. do 20. svibnja.

U petak su na rasporedu druge utakmice u dvobojima Fenerbahče – Baskonia (1-0) i Olympiakos – Žalgiris (0-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.