(FOTO) FIFA izabrala: Modrić ponovno u najboljih 11 igrača, Messi igrač godine

Foto: Twitter

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i veznjak Reala iz Madrida Luka Modrić petu je godinu zaredom izabran u najbolju momčad svijeta u izboru Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najboljim igračem u prošloj sezoni proglašen je Lionel Messi. To je bio četvrti izbor najboljih nogometaša i nogometašica svijeta kojega je samostalno organizirala FIFA, a 32-godišnji Argentinac je po prvi put ponio trofej. Prve dvije nagrade osvojio je Portugalac Cristiano Ronaldo, dok je prošle sezone za najboljeg igrača svijeta proglašen Luka Modrić.

Uz njih dvojicu u najboljih 11 igrača svijeta za prošlu sezonu izabrani su i vratar Liverpoola Allison, koji je ujedno proglašen i najboljim vratarom svijeta, u obrani su Matthias de Ligt (Juventus), Marcelo (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Virgil van Dijk (Liverpool), veznjaci Frenkie de Jong (Barcelona) i Eden Hazard (Real Madrid) te napadači Cristiano Ronaldo (Juventus) i Kylian Mbappe (Paris SG).

Sjajni Luka je biran u najboljih 11 igrača svake godine otkako FIFA samostalno organizira dodjelu, a bio je u najboljih 11 i za sezonu 2014/15. u izboru FIFPro-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja nogometašica svijeta je Amerikanka Megan Rapinoe. Osim nje izabrane su Sari van Veenendaal (Nizozemska), Lucy Bronze (Engleska), Nilla Fischer (Švedska), Kelley O’Hara (SAD), Wendie Renard (Francuska), Julie Ertz (SAD), Amandine Henry (Francuska), Rose Lavelle (SAD), Marta (Brazil), Alex Morgan (SAD) i Megan Rapinoe (SAD).

Najboljim trenerom proglašen je menadžer europskog prvaka Liverpoola Juergen Klopp, a za najbolju trenericu izbornica svjetskih prvakinja SAD-a Jill Ellis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.