Pokrenuta istraga: Jesu li francuski nogometaši u finalu SP-a u Rusiji protiv Hrvatske bili pod dopingom?

Foto: fah

Svjetska antidopinška agencija (WADA) pokrenula je veliku istragu u koju su uključeni francuski nogometaši. Sumnjaju u korištenje sumnjivih stimulativnih sredstavca uoči i tijekom utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žvakaća guma koju je patentirala američka vojka sadrži 50 miligrama kofeina, a konzumira se kao bi se smanjio osjećaj umora. Do toga dolazi već nakon pet minuta.

Sumnja je počela kad je PSG pobijedio Real s 3:0, a istraga WADA-e je pokazala da se one u Francuskoj koriste već nekoliko godina. Sve je počelo 2016 na Europskom prvenstvu na kojem su bili domaćini. Zatim 2017. kad je Monaco postao prvak, a otkriveno je da su francuski reprezentativci iste koristili i za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Postoji mogućnost da su te žvakaće gume koristili i uoči finala s Hrvatskom, gdje su odnijeli pobjedu 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam koliko su učinkovite, ali na raspolaganju su igračima, nalaze se u sredini svlačionice zajedno s ostalom energetski bogatom hranom kao što su orašasti plodovi. Može ih uzeti tko želi, nitko ne tjera igrače da ih uzmu”, rekao je liječnik francuske reprezentacije Franck Le Gall.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.