(FOTO) Finale Svjetske vaterpolske lige u Beogradu: Drama na kiši, nakon vodstva od tri razlike Hrvatska izgubila od Srbije…

Foto: fah

Bio je ovo 31 susret dvije vjerojatno najjače vaterpolske reprezentacije na svijetu. Hrvatska je ostvarila 11 pobjeda, tri su utakmice završile remijem, dok je Srbija slavila 17 puta. Ovog puta na svom bazenu uz dosta, dosta sreće (12:11) budući da je Hrvatska u jednom trenutku vodila tri razlike 4:1. Nakon toga Srbi su zabili PET golova zaredom. No, idemo redom…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

vatski vaterpolisti u nedjelju su u finalu završnog turnira Svjetske lige u Beogradu izgubili od Srbije sa 11-12 (3-1, 2-5, 3-1, 3-5). Tako je Srbija izborila nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine, dok će Hrvatska imati prigodu plasman na OI izboriti na sljedećim natjecanjima.

U vaterpolskom klasiku koji je donio puno preokreta i uzbuđenja, utakmica je odlučena u uzbudljivoj završnici, a treba napomenuti da je posljednja četvrtina odigrana po vrlo jakoj kiši.

Hrvati su odlično krenuli i nakon 9 minuta vodili su 4-1. No, u drugoj četvrtini Srbija je zabila pet golova u nizu i prelazi u vodstvo. Hrvatski vaterpolisti brzo su se oporavili od šoka i u trećoj četvrtini ponovno su u prednosti. Minimalno vodstvo Hrvati su držali i većim dijelom zadnje dionice, ali u završnici briljirao je srpski vaterpolist Filip Filipović, koji je zabio tri pogotka, uključujući i peterac 17 sekundi prije kraja za pobjedu 12-11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušala je Hrvatska u posljednjih 17 sekundi doći do izjednačenja, i vratar Marko Bijač je krenuo u napad i upravo je on dobio priliku za zadnji šut, ali je bio neprecizan.
Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je Ante Vukičević sa pet golova, dok je Loren Fatović zabio dva. Kod Srbije istaknuli su se Dušan Mandić i Filip Filipović sa po četiri pogotka.

Vaterpolisti Australije osvojili su treće mjesto pobijedivši Španjolsku sa 11-10 (3-1, 2-3, 4-4, 2-2).

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.