(FOTO) Hajduk se pobjedom u Koprivnici oprostio od sezone, Marko Futacs s nova dva pogotka učvrstio svoju poziciju najboljeg strijelca lige

Foto: fah

U utakmici posljednjeg, 36. kola Prve HNL Hajduk je kao gost u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo sa 2-1 (2-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Futacs (8), 0-2 Futacs (25-11m), 1-2 Međimorec (76).

Pred 2.000 gledatelja na Gradskom stadionu sudio je Pajač iz Zeline.

Trećeplasirani Hajduk tako je prvenstvo okončao sa 69 bodova, trenutačno ima šest više od četvrtog Osijeka koji od 20 sati gostuje kod Splita, dok je Slaven Belupo trenutačno šesti sa 38, dok sedma Istra 1961, koja će u subotu gostovati kod Intera u Zaprešiću ima 36.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač Hajduka Marko Futacs s nova je dva pogotka učvrstio svoju poziciju najboljeg strijelca lige, on je sezonu okončao sa 18 pogodaka, dok su mu prvi pratitelji Franko Andrijašević (Rijeka) i Armin Hodžić (Dinamo) na po 15 golova uoči međusobnog ogleda u subotu.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Od 20 sati igraju se utakmice koje će odrediti koji će klub prvenstvo okončati na posljednjem 10. mjestu i izgubiti prvoligaški status, a koji će kao devetoplasirani u dodatne kvalifikacije protiv drugoplasiranog drugoligaša. Deveta Cibalia ugostit će Lokomotivu, a 10. Split Osijek. Uoči tih utakmica Cibalia ima 20, a Split 18 bodova.

U subotu se igraju posljednje dvije utakmice sezone, Inter će od 16 sati ugostiti Istru 1961, dok će od 19 sati drugoplasirani Dinamo dočekati novog prvaka Rijeku. Uoči te utakmice Rijeka ima 88, a Dinamo 83 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.