(FOTO) Hrvatska u Kalinjingradu na ‘domaćem terenu’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija na otvaranju svjetskog prvenstva u Kalinjingradu igra na ‘domaćem terenu’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atmosfera na stadionu je sjajna, a premda je za hrvatske navijače bilo osigurano oko 2.000 ulaznica, plus 700 na koje je imao pravo Hrvatski nogometni savez, na Areni Baltika bilo je više od 12.000 naših navijača.

Hrvatski navijači su preko Fifine stranice mogli kupiti oko 2.000 ulaznica za ‘kockasti’ sektor, a HNS je imao još oko 700 ulaznica. No, hrvatskih navijača ima po svim tribinama.

Iskoristili su priliku što nije bilo previše Nigerijaca, niti je domaćim navijačima ovo bila atraktivna utakmica pa su ‘ulovili’ dio ulaznica koji je bio u slobodnoj prodaji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske zastave i transparenti su izvješeni na svim sektorima, pa čak i na dijelu tribine koja je bila osigurana za navijače ‘Super orlova’.

Bilo je tu transparenata iz svih krajeva svijeta. Od zagrebačkih kvartova Trnja i Remize, do Trogira, Čakovca, Osijeka, Vinkovaca, Ludbrega, Karlovca, Livna, Kolna, Vancouvera, Toronta…

Nigerijski navijača je vrlo malo, no priklonili su im se domaći navijači jer u nigerijskim redovima igraju dvojica ‘Rusa’. Ahmed Musa je član moskovskog CSKA, a Brian Idowu igra za Amkar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arena Baltika koja će se za vrijeme SP-a zvati Arena Kalinjingrad, prima 33.900 gledatelja, a izgradnja je stajala nešto više od 250 milijuna eura.

Zanimljivo, ovaj stadion je opremljen jednim od najsuvremenijih CCTV sustava i cijeli je pokriven kamerama. Projekt je rađen na osnovi munchenske Allianz Arene.

Nakon SP-a kapacitet stadiona će biti smanjen na 25.000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.