(FOTO) Hrvatski malonogometaši pobjedom nad Slovačkom nadomak plasmana na SP

Foto: HNS

Hrvatska malonogometna reprezentacija novom je pobjedom, protiv Slovačke, stigla nadomak plasmana na Svjetsko prvenstvo u Litvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA – SLOVAČKA 3:2 (1:0)
Kvalifikacije za SP, Elitno kolo, Skupina C.
Dvorana Gradski vrt, Osijek.

Suci: N. Manzione, C. Perona, A. Galante (Italija)

Strijelci: 1:0 – Kanjuh (8′), 1:1 – Zdrahal (30′), 2:1 – Jelovčić (31′), 2:2 – Kozar (32′), 3:2 – Novak (39′ – 6m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Primić, Jelovčić, Perić, Novak, Postružin; Primić, Matošević, Jurlina, Bajrušović, Martinac, J. Suton, Horvat, L. Suton. Izbornik: M. Stanković.

Slovačka: Oberman, Kozar, Kyjovsky, Doša, Drahovsky; Herko, Klema, Zdrahal, Rick, Pechy, Ševčik, Hudek, Belanik, Turek. Izbornik: M. Berky.

Nakon izvrsnog nastupa protiv Azerbajdžana i pobjede 2:0, Hrvatska je nova tri boda u Elitnom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo osvojila protiv Slovačke, u susretu u kojemu nije nedostajalo uzbuđenja, a isključenog izbornika Stankovića na klupi je zamijenio Marinko Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je povela u osmoj minuti, kada Kanjuh pogađa iz prekida, a s tih 1:0 otišlo se i na poluvrijeme. Na polovici nastavka, međutim, Slovačka je izjednačila zahvaljujući Zdrahalu, koji na drugoj vratnici završava akciju svoje momčadi.

Uslijedio je brzi odgovor: Novak je izveo udarac iz kuta, a Jelovčić odlično smjestio prizemni volej u mrežu za novo vodstvo Hrvatske.

Slovačka se za drugo izjednačenje pobrinula već u 32. minuti, kada je Kozar odbijenu loptu silovito poslao pod prečku za 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka je naposljetku pala minutu i pol prije kraja utakmice. Kozar je u svom kaznenom prostoru igrao rukom te zaradio drugi žuti, isključujući karton, a Novak je sigurno realizirao kazneni udarac za konačnih 3:2 i vrh tablice uoči završnih dvoboja.

U drugoj utakmici drugog kola Skupine C Azerbajdžan je u vrlo neizvjesnom susretu pobijedio Rusiju 4:3, a treće kolo u subotu, 1. veljače, donosi oglede Azerbajdžana i Slovačke (17:00) te Hrvatske i Rusije (20:00). Prvo mjesto donosi izravni plasman u Litvu, a drugo mjesto vodi u doigravanje.

Kvalifikacije za SP, Elitno kolo, Skupina C:
1. Hrvatska 6
2. Azerbajdžan 3
3. Rusija 3
4. Slovačka 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.