(FOTO) Izbornik Ukrajine, legendarni Ševčenko: Hrvatska je vrlo snažna, ali vjerujem u svoje igrače

Foto: fah

Ukrajinski izbornik Andrij Ševčenko s velikim je respektom govorio o hrvatskoj reprezentaciji dan uoči kvalifikacijskog dvoboja za Svjetsko prvenstvo 2018. te istaknuo kako bi za njegovu momčad u petak na Maksimiru svaki rezultat, osim poraza, bio pozitivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

“Hrvatska je vrlo dobra momčad, s puno talentiranih igrača. Već nekoliko godina igraju zajedno, gotovo u nepromijenjenom sastavu. Jedino je kapetan Srna otišao. Imaju velik izbor igrača i to je doista jako dobra momčad”, rekao je legendarni ukrajinski golgeter, a danas izbornik na konferenciji za medije u četvrtak u Zagrebu.

Ukrajina je nakon četiri kola u kvalifikacijskoj skupini I na drugom mjestu, neporažena kao i Hrvatska, te s dva boda manje od naše reprezentacije, ali Ševčenko ne bi bio nezadovoljan kad bi iz Zagreba otišao s bodom.

“Za nas je bilo koji pozitivan rezultat dobar. Igramo protiv odlične momčadi na njihovom terenu i sve osim poraza, za nas bi bio dobar rezultat. Rezultat je vrlo važan. To je jedino što tražim od svojih igrača – dobar rezultat.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ševčenko je ponudio i dio taktike kojom će njegova reprezentacija to pokušati postići.

“Moramo napraviti presing na Hrvatsku u njihovoj komfornoj zoni, a to je sredina terena. Tu ćemo raditi najviše i što ćemo biti bolji u tome, to ćemo biti bliži dobrom rezultatu.”

Ukrajinski veznjak Taras Stepanenko u tom će dijelu terena imati važnu ulogu, a namjerit će se na igrače svjetske vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno da je Luka Modrić, kao i Rakitić, igrač svjetske klase i moramo im posvetiti punu pažnju. Kad bi to prepustili slučaju, to sigurno ne bi dobro završilo. Jako je važno da igramo kao momčad. Ne može raditi svatko za sebe. Moramo biti dobro usklađeni i onda ćemo postići željeni rezultat”, istaknuo je Stepanenko.

“Volio bih izdvojiti kako je psihologija doista vrlo važna i to će biti presudno. Hrvatska je momčad vrlo snažna. Naš će rezultat ovisiti o tome u kakvom ćemo psihološkom stanju biti u petak”, dodao je 27-godišnji suigrač našeg bivšeg kapetana Darija Srne.

“Naravno da je na nama velika odgovornost. To je san svakog igrača. Samo na ovakvim utakmicama vidiš koliko si dobar, koliko si jak i što si postigao”, zaključio je Stepanenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinski izbornik Andrij Ševčenko imao je dobrih i loših sjećanja na Maksimir. Prvi susret s reprezentacijom dogodio se 25. ožujka 1995. kad je hrvatska reprezentacija predvođena Bobanom, Šukerom i Prosinečkim slavila s uvjerljivih 4-0.

“Prilično teško se sjećam onoga što je bilo tako davno, ali ovdje nikada nije bilo lako igrati. Hrvatska je za nas uvijek bila izazov. Uvijek je bila snažna i protiv nje je uvijek trebalo igrati punom snagom”, rekao je Ševčenko koji se u petak nada daleko boljem rezultatu.

“Intenzivno smo trenirali. Pratimo stanje naših igrača i vidimo da su fizički u jako dobroj formi. Mislim da smo i psihički spremni. Sve ostalo vidjet ćemo u petak navečer. Vjerujem u svoje igrače”, poručio je ukrajinski izbornik uoči sraza koji će biti odigran u petak na maksimirskom stadionu s početkom u 20.45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.