(FOTO) Lovro Majer potpisao za Dinamo: Lijepo je nositi ‘desetku’

Foto: fah

Na svečanoj press konferenciji u Maksimiru, 27. lipnja, talentirani ofenzivni vezni Lovro Majer potpisao je petogodišnji ugovor s Modrima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri klub s ponosom je predstavio 20-godišnjeg ofenzivnog veznog koji je dva puta uzastopno proglašen za najboljeg igrača do 21 godine, te među 100. najboljih mladih svjetskih nogometaša za 2017. godinu po izboru FourFourTwoa.

– Ovo je posebna prigoda, potpisali smo petogodišnji ugovor s Lovrom Majerom. Hrvatska javnost najviše je bila zainteresirana za budućnost Majera i na svu sreću uspjeli smo finalizirati ovaj transfer. Lovro u Dinamu ima odličnu perspektivu u sportskom i natjecateljskom smislu. Uz njega, jučer smo potpisali ugovor s Kevinom Theophileom-Catherineom, iskusnim stoperom iz Francuske. Uskoro ćemo potpisati i ugovor s Irancem Moharramijem – započeo je predsjednik Uprave Igor Kodžoman, te nadodao: – Ambicije kluba su velike, napadamo UEFA europska natjecanja i želimo da se naši novi igrači što prije pridruže prvoj momčadi. Želim Lovri puno uspjeha, zdravlja, sportske sreće i da zajedno ostvarimo sve svoje ambicije. Zahvaljujem obitelji Majer za povjerenju, i nadam se da će suradnja biti uspješna.

Lovro Majer počeo je svoju nogometnu priču upravo u Dinamu od svoje šeste do dvanaeste godine. Prvi dojmovi nakon povratka u Maksimir? – Ovo je jedan dio ostvarenja mog sna. Proveo sam šest godina kao klinac u Dinamu, izabrao sam teži put, to mi pomoglo da sam danas opet ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dinamu su uvijek velika očekivanja od ‘desetki’: – Ljudi gledaju na to kao pritisak, ali s moje strane to je još jedan veći potisak, da još jače radim. Uvijek je lijepo nositi ‘desetku’ u Dinamu!

Što je presudilo za dolazak u Dinamo? – Bilo je ostalih ponuda, ali gledao sam u budućnost. Pričao sam s našim reprezentativcima Modrićem i Kovačićem. Smatram da mi je Dinamo za sljedeći korak najbolja odluka, da napravi novi iskorak i jednog dana igram u top klubu i budem standardni hrvatski reprezentativac.

Što kao igrač donosiš Dinamu? – To će drugi reći, a ja ću dati sve od sebe, želim pokazati i donijet mnogo momčadi. U Lokomotivi se sve vrtjelo oko mene? Ne bih se složio, bio sam jedan od glavnih igrača. Nadam se da ću se brzo uklopiti u novu sredinu i momčad. Očekivanja su velika, po igračima koji su trenutno u momčadi možemo ostvariti velike stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovro ima zanimljive inicijale i broj na dresu, kao Leo Messi i Luka Modrić: – Leo Messi i Luka Modrić su mi uzori, cilj je jednog dana da postanem kao Luka. Tak se poklopilo da imamo iste inicijale i isti broj dresa – izjavio je Lovro i na kraju zahvalio svima u Lokomotivi koja mu je pomogla da ostvari svoj san.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.