(FOTO) Regionalna, ABA liga: Košarkaši Cedevite nakon drame košem Ukića sa zvukom sirene svladali Zadar

Foto: fah

U susretu 13. kola regionalne košarkaške ABA lige Cedevita je u Domu sportova svladala Zadar sa 102-101 (21-20, 21-27, 30-24, 15-16; 15-14) nakon produžetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva hrvatska predstavnika odigrala su sjajnu utakmicu punu preokreta, a pobjednički koš s istekom vremena u produžetku postigao je Roko-Leni Ukić koji je uspio položiti loptu kroz obruč nakon prodora.

Zadrani su propustili veliku priliku nastaviti niz pobjeda i protiv Cedevite, pred kraj treće četvrtine su vodili sa 68-56, ali je Cedevita serijom trica uspjela povesti sa 72-71 na kraju te dionice igre. Ipak, Zadar je preuzeo vodstvo i u četvrtoj četvrtini te imao napad za pobjedu, ali je Luka Božić u posljednjem napadu u četvrtoj četvrtini promašio tricu za pobjedu.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Gosti su poveli i u produžetku te su dvije minute prije kraja vodili sa 96-93. Možda i ključni trenutak dogodio se 1:20 minuta prije završetka kada je najboljem zadarskom igraču Joshui Bosticu dosuđen sumnjivi prekršaj na Džananu Musi kada je ovaj šutirao tricu. Bostic je zbog prigovora dobio i tehničku pogrešku, odnosno isključujući peti prekršaj, a Musa je pogodio tri od četiri slobodna bacanja za poravnanje na 96-96, a u sljedećoj akciji i tricu za 99-96. Nervoza Zadrana nastavila se i na ulasku u posljednju minutu pa je trener gostiju Aramis Naglić dobio tehničku pogrešku zbog prigovora na prekršaj u napadu Ive Ivanova. Ipak, tricom Lovre Bašića 30 sekundi prije kraja i s dva pogođena slobodna bacanja Luke Božića devet sekundi prije zvuka sirene Zadar je ipak stigao u priliku za pobjedu, ali je onda Ukić ipak pogodio za slavlje Cedevite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Džanan Musa i Will Cherry ubacili su po 18, a Filip Krušlin 17 koševa za Cedevitu, dok su Joshua Bostic sa 28 i Preston Knowles sa 20 ubačaja predvodili Zadar.

Cedevita sada ima omjer pobjeda i poraza 10-3, a Zadar 6-7.

Ranije u subotu je Cibona kao gost u Ljubljani svladala Olimpiju sa 80-78 (20-20, 18-15, 19-29, 23-14). Junak pobjede “vukova” bio je Marko Tomas koji je pogodio težak skok-šut sa šest metara u posljednjoj sekundi utakmice. Prethodno je Tomas uspio napadačkim skokom uspio uhvatiti loptu pod domaćim obručem nakon promašaja Uljarevića sedam sekundi prije isteka vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, dvoboj Olimpije i Cibone obilovao je preokretima, a posljednjisu srećom ostvarili igrači hrvatskog kluba. Olimpija je ovorila utakmicu vodstvom 11-2, Cibona je u drugoj četvrtini uspjela steći prednost od osam razlike (34-26), da bi Olimpija serijom trica u trećoj četvrtini stigla do velikih 62-51. No, u posljednjih 10 minuta domaće je stao vanjski šut, a Cibona je to iskoristila i ostvarila vrijednu pobjedu.

Marko Tomas postigao je 17 koševa za Cibonu, Luka Žorić se istaknuo sa 15 ubačaja i 16 skokova, dok je Jan Špan sa 17 pogodaka predvodio Olimpiju.

Nakon 13 odigranih kola Cibona ima omjer pobjeda i poraza 6-7, a Olimpija 5-8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.