(FOTO) Rezervna hrvatska reprezentacija namučila jake Portugalce i ostala neporažena po prvi put

Foto: fah

U prvom nastupu nakon svjetskog prvenstva na kojem je osvojila drugo mjesto, hrvatska nogometna reprezentacija je u Faru u prijateljskom susretu protiv Portugala odigrala 1-1 (1-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska niti u petom međusobnom susretu nije uspjela pobijediti Portugal, a u četiri dosadašnja susreta upisali smo četiri poraza uz razliku pogodaka 0-7. Ovoga puta smo barem izvukli remi i postigli prvi pogodak.

Hrvatska je povela u 19. minuti golom Ivana Perišića koji je sjajno zabio sa desetak metara nakon što se lopta odbila do njega. Domaćin je izjednačio u 32. minuti nakon što je Pizzi poslao precizan ubačaj u kazneni prostor, a Pepe sjajno skočio i glavom zabio za 1-1.

U nastavku susreta nije bilo pogodaka, a najbliže golu bili su domaćini u 77. minuti kada je Antonio Milić u svom debiju umalo pogodio vlastitu mrežu. Srećom, lopta je udarila u vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska reprezentacija je u Faro došla bez trojice igrača koji su se poslije Svjetskog prvenstva oprostili od nacionalnog dresa – Vedrana Ćorluke, Marija Mandžukića i Danijela Subašića, bez Ivana Rakitića, te ozlijeđenih i bolesnih Ivana Strinića, Dejana Lovrena, Ante Rebića i Andreja Kramarića. Kod Portugalaca je najveći izostanak bio onaj Cristiana Ronalda, a nisu igrala još osmorica igrača koji su nastupili na SP-u. Hrvatska i Portugal sastali su se dosad četiri puta i u sve su četiri dosadašnje utakmice pobijedili Portugalci, a “vatreni” im pritom nisu zabili gol.

Portugalci su bolje započeli utakmicu, a Lovre Kalinić je već u prvih deset minuta obranio šuteve Brume (3) i Bernarda Silve (10), dok je u 11. minuti preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora pokušao Kovačić, ali se istakao portugalski vratar Rui Patricio.

U 18. minuti Hrvatska je povela i postigla svoj prvi gol u prtom međusobnom susretiu protiv Portugala. Kovačić je oduzeo loptu neopreznoj obrani domaćina, pronašao je Livaju, a ovaj pokušao uzvratiti dodavanjem Kovačiću, no loptu je odbio Cancelo ravno na nogu potpuno samog Perišića, koji s desetak metara lako pogađa mrežu. U 32. minuti nakon kornera i ubacivanja Pizzija izjednačio je Pepe koji je nadskočio Vidu i udarcem glavom pogodio sami kut vrata. Dokraja prvog dijela se teže ozlijedio Vida i morao je napustiti igru, a Portugalci su imali veliku prevlast u posjedu lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 48. minuti udarac s kuta izveo je Modrić, a Perišićev udarac glavom odlazi ravno u vratara.U 55. minuti iz igre je izašao najbolji igrač Europe i nedavnog SP-a Luka Modrić, a zamijenio ga je Mario Pašalić. Zbog velikog broja zamjena igrača dvoboj u Farou se u drugom dijelu posve razvodnio, vratari skoro da nisu imali posla, sve do 78. minute kada su Portugalci pogodili vratnicu. Nakon greške Čopa, Portugalci su izveli brzi protunapad, a ubačenu loptu Antonio Milić je skrenuo u lijevu vratnicu, te su ga milimetri dijelili od autogola u svom premijernom nastupu za reprezentaciju.

U utorak će Hrvatska imati premijerni nastup u Ligi nacija u Elcheu protiv Španjolske.

PORTUGAL – HRVATSKA 1-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Perišić (18), 1-1 Pepe (32)

Pred 25.000 gledatelja na stadionu Algarve sudio je Estrada iz Španjolske.

PORTUGAL: Rui Patricio, Cancelo, Pepe, Dias, Rui, W. Carvalho (Oliveira, 82), Ruben Neves (Sanches, 86), Pizzi (Bruno Fernandes,61) Bruma (Lopes, 68), Andre Silva (Gelson Fernandes, 89), Bernardo Silva (Gelson, 46).

HRVATSKA: Kalinić, Vrsaljko (Milić, 46), Vida (Jedvaj, 34), Mitrović, Barišić, Modrić (Pašalić, 55), Badelj, Kovačić, Pjaca (Rog, 72), Livaja (Santini, 57), Perišić (Čop, 63).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.