(FOTO) Roland Garros: Nakon velike borbe Novak Đokovića pobijedio Tsitsipasa i stigao do finala i Rafaela Nadala

Foto: fah

Trenutačno najbolji tenisač svijeta, Novak Đoković, nakon velike muke i poslije pet setova pobijedio je grčkog tenisača Stefanosa Tsitsipasa te se plasirao u finale Roland Garrosa, gdje će igrati protiv Španjolca Rafaela Nadala, koji je ranije u polufinalu lakoćom svladao Argentinca Diega Schwartzmana. Inače, Đoković je pobijedio Tsitsipasa 6:3, 6:2 i 5:7, 4:6 i 6:1. Vodio je 2:0 u setovima, no nakon toga se Tsitsipas uspio vratiti, no u petom setu više nije imao snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je tekao meč…

Grčki tenisač je bolje otvorio meč, došao je do čak četiri vreak lopte u prvom gemu, u sve je to propustio, što ga je koštalo već u drugom gemu kada je srpski tenisač uspio napraviti ono što njegov protivnik nešto ranije nije uspoio njemu. Nakon toga Đoković je rutinski završio prvi set. Tsitsipas je imao priliku vratiti break u sedmom gemu, no ni ovog puta nije uspio te je na kraju Đoković prvi set dobio sa 6:3.

Na otvaranju drugog seta Tsitsipas je propustio dvije break šanse, ono što je propustio grčki tenisač nije Đoković, koji je svoje prilike iskoristio te je drugi set bez većih problema dobio sa 6:2 i te je imao veliku prednost od 2-0 u setovima. No Grk je tek tada proigrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu velika borba, oba tenisača su držala sigurno svoj servis sve do devetog gema kada je pogriješio grčki tenisač, Đoković mu je oduzeo servis, no Tsitsipas nije predao i odmah je uzvratio oduzimanjem servisa i došao je do izjednačenja. Nakon toga je sjajnom igrom ponovo uzeo servis Novaku i osvojio je treći set sa 7:5. Rezultat je u setovima tada bio 2:1 za Đokovića.

Tsitsipas je odlično otvorio četvrti set. Uspio je napraviti break na otvaranju seta, ali ga je Novak Đoković odmah i vratio. Nakon toga je viđena prava borba, a obojica su spašavala brojne break lopte. U četvrtom setu viđen je zaista odličan tenis. U 10. gemu Tsitsipas je odigrao odlično, oduzeo je servis Đokoviću te je osvojo set sa 6:4. Došlo je do izjednačenja u setovima na 2:2.

U petom je setu Srbin dominira, odlično je otvorio odlučujući set. U trećem gemu došlo je do breaka, igra grčkog tenisača se nakon toga potpuno raspala, a Đoković je sve poklone lagano iskoristio te je na kraju bez ikakvih problema dobio pet set sa 6:1, a time i meč vrijedan finala Otvorenog prvenstva Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Ukratko, očekuje nas veliko, po mnogima priželjkivano, finale Roland Garrosa, sudar dvojice teniskih divova, dvojice trenutno najboljih tenisača prema svjetskoj ATP ljestvici. Novak Đoković i Rafael Nadal po treći puta će se susresti u Roland Garrosu, ranije je u oba navrata slavio Španjolac.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.