(FOTO) Sjajna atmosfera u St. Etienneu: 15 000 hrvatskih navijača spremno za utakmicu

Saint-Etienne, 16.06.2016 - Hrvatski navijači u Fan Zoni u Saint-Etiennu pjevaju navijačke pjesme pred sutrašnju utakmicu 2. kola skupine D izmđe Hrvatske i Češke. foto HINA/ Damir SENČAR /ds

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 18 sati igra drugu utakmicu Europskog prvenstva u St. Etienneu protiv Češke. Česi su prvu utakmicu izgubili od Španjolske nakon dosta borbe 1:0. Vatreni nikada na velikim natjecanjima nisu poraženi u drugom kolu, tradicija je to koju bi trebalo nastaviti. Hrvatska ako želi i matematički osigurati plasman u drugi krug već nakon drugog kola mora pobijediti Češku, međutim, s obzirom na rezultate iz nekih drugih skupina i remi bi najvjerojatnije bio dovoljan. Ostale teorije pustimo teoretičarima zavjere. Jedina teorija koju Vatreni priznaju je pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše pohvala upravo od Čeha

Zanimljivo da su zapravo najveću pohvalu Vatreni dobili upravo od svog današnjeg protivnika, od Češke koja se očito pribojava ove utakmice s obzirom na viđeno iz prvog kola njihov je strah posve opravdan. Turska ima bolje pojedince od Češke, borbenija je, prgavija momčad, Češka je s druge strane organizacijski puno jača, naoko djeluju ozbiljnije, iako dosad na Euru od njih nismo vidjeli ništa, osim kako se braniti. Na kraju se obraniti nisu uspjeli.

Češki izbornik Pavel Vrba tvrdi da Hrvatska igra poput Španjolske, što je kompliment, ako znamo da su Španjolci aktualni europski prvaci koji su u Francusku došli kako bi sprali ljagu s debakla koji im se dogodio prije dvije godine na Svjetskom pvenstvu u Brazilu. Pohvale na račun hrvatske nogometne reprezentacije sipao je kao iz rukava najbolji češki nogometaš i najstariji njihov igrač ikada na Euru Tomaš Rosicky, koji se najviše boji jakog hrvatskog veznog reda kojim dominiraju zvijezde Reala i Barcelone, Luka Modrić i Ivan Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku veznu liniju mnogi ne bez osnova smatraju najboljom u Europi, kad igra Luka Modrić Hrvatsku je doista teško pobijediti. “Hrvatska voli napadati, to im je jaka strana, dok Španjolska igra brzu tiki-taku, Hrvatska nema toliko dodavanja u veznoj liniji i više je orijentirana prema napadu. Hrvatska i Španjolska igraju vrlo slično Španjolskoj. Rakitić igra u Barceloni, Modrić u Realu. Ne možeš imati bolje igrače. Vidjelo se kakav je Modrić gol zabio Turskoj, baš je ciljao,  takav udarac nije lako zaustaviti”, rekao je veteran Rosicky.

Veteran češkog nogometa smatra da izbornik Vatrenih Ante Čačić može biti sretan što ima na rasploganju takve igrače.

Od pritajenog do stvarnog favorita?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su Česi u pravu pokazale su brojne reakcije drugih nogometnih zvijezda diljem Europe poslije pobjede protiv Turske i prekrasnog pogotka Luke Modrića. Hrvatska je nakon samo jedne pobjede u očima mnogih od favorita iz sjene prošla put do ravnopravnog favorita čitavog Eura, što možda i nije tako dobro budući da se na taj način na Vatrene vrši pritisak koji im u ovoj fazi natjecanja nije trebao.

I dok su igrali u nekom svom svijetu, pripremaju se za utakmicu izvan dometa medija, navijači su već spremni, naime, navijači Češke i Hrvatske iz obližnjih su prigradskih naselja krenuli su vlakom prema Sain Etienneu. Za utakmicu vlada ogromno zanimanje. Češki navijači puni su divljenja na račun hrvatskih nogometaša, naravno, najviše ih se dojmila jedna od zvijezdi Eura, Luka Modrić, koji potpuno spreman čeka utakmicu.

Kako nema niti jednog incidenta tako se nogometna Europa može diviti zajedništvu Čeha i Hrvata nekoliko sati prije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.