(FOTO) Sjajna Španjolska u finalu Svjetskog košarkaškog prvenstva pobijedila Argentinu

Foto: fah

Španjolska košarkaška reprezentacija ”pomela” je Argentinu u finalu Svjetskog prvenstva u Kini. Nažalost, hrvatska košarkaška reprezentacija nije izborila plasman na Svjetsko prvenstvo.
Španjolci su, slobodno se može reći, deklasirali indisponirane Argentince u finalu Svjetskog prvenstva u Pekingu i na kraju su slavili s 95-75 (23-14, 20-17, 23-16, 29-28).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolce je do pobjede predvodio sjajni Ricky Rubio s 20 koševa i 7 skokova, Sergio Lull je dodao 15 koševa, legendarni Marc Gasol (14, 7 skokova) je naslovu NBA prvaka dodao i svjetski. Kod Argentine najbolji su bili Gabriel Deck (24) i Nicolas Laprovitola (17). Potpuno su podbacili glavni aduti Argentine, Luis Scola (8) i Facundo Campazzo (11). Španjolska je u finalu imala čak 20 skokova više (47-27).

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Podsjetimo, Španjolska je prije ovog naslova osvojenog u Kini 2006. godine osvojila svjetsko zlato u Japanu. Argentina je prvak svijeta bila davne 1950.

Spomenimo kako je Francuska u utakmici za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kini pobijedila Australiju 67:59 te tako obranila broncu sa SP-a 2014. godine. Australiji je ovo bilo prvo Svjetsko prvenstvo na kojem je dogurala do polufinala, što je za njih veliki uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.