Hrvatica povela, a onda je kiša uzrokovala prekid: Petra Martić ipak nije uspjela pobijediti 2. tenisačicu svijeta u finalu turnira u kineskom Zhengzhouu

Foto: fah

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije uspjela u finalu WTA turnira u kineskom Zhengzhouu protiv češke tenisačice i druge igračice svijeta, Karoline Pliškove, stići do pobjede. Hrvatica je u finalu poražena sa 2:0 u setovima, bilo je 6:3 6:2 za češku tenisačicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, finale u Kini je četvrto finale WTA turnira u karijeri Petre Martić. Prije finala mnogi su razloga za optimizam vidjeli u sjajnoj Petrinoj igri te načinu na koji je stigla do finala, ali i u činjenici  da je Pliškovu Petra uvjerljivo pobijedila u Roland Garrosu  sa 6:3, 6:3. Nažalost, nije bilo dovoljno za naslov. Možda bi sve bilo drugačije da kod vodstva Petre od 2:0 u prvom setu kiša nije prekinula meč?. Prekid je trajao dvadesetak minuta nakon čega je Karolina proigrala i Petra je do kraja meča osvojila tek tri gema.

Kako smo već spomenuli kiša je uvelike odredila ovo finale između Petre Martić i Karoline Pliškove. Naime, meč je zbog kiše kasnio satima.  U takvim se uvjetima češka igračica bolje snašla i na kraju zasluženo pobijedila.

Nakon meča hrvatska tenisačica se zahvalila navijačima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Uživala sam, a posebna zahvala navijačima koji su dolazili svaki dan”, a onda je poručila: ”Vidimo se iduće godine.”

Karolina Pliškova poslije pobjede:

”Danas je bilo teško ostati fokusiran, a čestitam Petri, doista je imala impresivan tjedan.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.