(FOTO) Sjećate li se što se dogodilo na današnji dan prije dvije godine?

Foto: fah

Na današnji dan prije dvije godine hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je svoj najbolji rezultat u povijesti svjetskih prvenstava – u polufinalu na moskovskom Lužnikiju protiv Engleske je slavila 2:1 nakon produžetaka i ušla u finale, gdje ju je čekala Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pamtit će se s ove utakmice pogodak Marija Mandžukića, možda i kao najvažniji pogodak u hrvatskoj povijesti. Bila je 109. minuta, gotovo nije mogao stajati na nogama, no uspio je poslije skoka Perišića i asistencije glavom prihvatiti loptu i lijevom, svojom slabijom nogom, zabio za 2:1.

Donijelo je to veliku sreću Hrvatskoj, u kojoj se slavilo do jutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.