(FOTO) U Splitu završeno Svjetsko prvenstvo jedriličara u klasi Laser

Foto: fah

Svečanom dodjelom zlatne medalje Cipraninu Pavlosu Kontidesu, te srebrne i brončane Australcima Tomu Bartonu i Matthewu Wearnu na Zapadnoj obali u Splitu u utorak navečer završeno je Svjetsko prvenstvo jedriličara u olimpijskoj klasi Laser na kojem je sudjelovalo 148 natjecatelja iz 52 zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi svjetski prvak Kontides je istaknuo kako je sretan što je svoj najveći uspjeh u karijeri titulu svjetskog prvaka ostvario u Splitu u, kako se izrazio, svojem Jedriličarskom klubu “Mornaru” u kojem pod vodstvom trenera Joze Jakelića trenira 11 godina.
“Ja sam ‘mornarovac’ i ovu zlatnu medalju osvojio sam na domaćem terenu,” poručio je Kontides što su nazočni pozdravili burnim pljeskom.
Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, obraćajući se nazočnima, istaknuo je kako je novi svjetski jedriličarski prvak “pomalo i naš” jer trenira u Mornaru.
“Grad Split će uvijek podržavati tzv. male a zapravo velike sportove,” naglasio je Krstulović Opara dodavši kako Splićani imaju razloga biti ponosni na svoju sportsku tradiciju.
Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban je istaknuo kako su u Splitu i splitsko-dalmatinskoj županiji ljudi gostoljubivi i “široka srca”.

“Zar bi Kontides bio u našem Splitu da mu nije lijepo ovdje. Kontidesova zlatna medalja je dokaz da se u Splitu ne samo rađaju pobjednici nego u tom gradu i postaju pobjednici oni koji se nisu rodili u Splitu,” rekao je župan Boban. On je pozvao sudionike ovog Svjetskog prvenstva da i ubuduće sa svojim obiteljima i prijateljima dođu u Split i splitsko-dalmatinsku županiju koji obilju udobnom klimom, prirodnim ljepotama, povijesnim vrednotama i arheološkim nalazištima.
Hugh Leicester, dopredsjednik Međunarodnog jedriličarskog saveza klase Laser i(ILCA-e,) istakao je odličnu organizaciju ovog prvenstva, dok je član Organizacijskog odbora Zlatko Jakelić za vrijeme obraćanja nazočnima na svečanoj ceremoniji zatvaranja ponešen emocijama i zaplakao.

Hrvatski jedriličar i osvajač srebrne medalje na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Jeninu Tonči Stipanović je uoči desetog plova zbog bolesti odustao je od natjecanja, dok je Filip Jurišić završio ovo Svjtesko prvenstvo na 18 mjestu.
Split će nastaviti biti gost jedriličarima iz cijelog svijeta jer već u petak počinje svjetsko prvenstvo veterana na kojem će se natjecati čak 350 jedriličara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.