(FOTO) Svjetsko prvenstvo, Rusija: Marokanci promašivali, Cristiano Ronaldo ponovno zabio za Portugal

Foto: fah

U susretu 2. kola skupine B na Svjetskom prvenstvu Portugal je u Moskvi na stadionu Lužniki svladao Maroko sa 1-0 (1-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Strijelac jedinog gola bio je Cristiano Ronaldo već u 4. minuti susreta.

Dok su Bernardo Silva i Joao Moutinho kombinirali nakon udarca iz kuta, Ronaldo je uspio izmaknuti pozornosti Da Coste te neometan s pet metara proslijediti loptu iza leđa nemoćnog El Kajouia.

Bio je ovo već četvrti pogodak portugalskog kapetana na ovom SP, nakon što je u prvom nastupu postigao tri gola u 3-3 remiju protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Ronaldo je ovime postao samostalni europski rekorder po broju postignutih pogodaka za reprezentaciju, ovo mu je bio 85. gol u dresu Portugala čime se odvojio od legendarnog Mađara Ferenca Puskasa koji je 84 puta bio strijelac u dresu Mađarske.

Do kraja utakmice Maroko je bio osjetno bolji suparnik, no nije uspio iskoristiti niti jednu od brojnih prilika za poravnanje te je i u svom drugom nastupu u Rusiji pretrpio minimalni poraz i tako postao prva reprezentacija koja je ostala bez teoretskih izgleda za prolazak u osminu finala.

Najbolju priliku za poravnanje u prvih 45 minuta Maroko je propustio u 19. minuti kada je Dirar uspio probiti desni bok, no na njegov prizemni ubačaj na peterac zakasnila su dvojica marokanskih napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugal je mogao povećati svoju prednost u 39. minuti kada je Ronaldo odlično izbacio Guedesa koji je izbio sam pred marokanskog vratara no udarac portugalskog napadača sa 15-ak metara El Kajoui je uspio obraniti.

I na početku nastavka Portugal je prvi zaprijetio, u 51. minuti su Guedes i Joao Mario lijepo izigrali marokansku obranu, no Guedes je potom promašio loptu koja je potom sretno odbila do Ronalda, ali udarac sa 15-ak metara najboljeg portugalskog igrača otišao je preko vrata.

Do kraja utakmice praktički je igrao samo Maroko. Europski prvak bio je u potpunosti pritisnut na vlastitu polovicu, a velike probleme portugalskoj obrani stvarali su Amrabat i Ziyach. No, niti jedan od njihovih upotrebljivih ubačaja napadači Maroka nisu uspjeli pretvoriti u pogodak. U 55. minuti Amrabat je pronašao Belhandu čiji udarac sa 16 metara je lako pokupio Rui Patricio, dvije minute potom Ziyach je ubacio u kazneni prostor gdje je najviši bio Belhanda i pucao glavom s osam metara u kut, ali tada se bravuroznom reakcijom istaknuo portugalski čuvar mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjih pola sata čak tri prilike za pogodak imao je marokanski kapetan Benatia, ali niti jednom nije uspio pogoditi okvir gola. U 61. i trećoj minuti sudačke nadoknade branič Juventusa je pucao nogom sa 10-ak metara, oba puta preko gola, dok je u 78. minuti Benatia bio neprecizan i udarcem glavom.

Odličnu priliku u samoj završnici imao je i Ziyach koji se nakon odlično prodora izborio za udarac sa 10-ak metara kojega je uspio blokirati Pepe.

Nakon dva nastupa Portugal je vodeći u skupini B s četiri boda, slijede Iran s tri i Španjolska s jednim bodom i utakmicom manje, dok je Maroko na dnu bez bodova.

U drugom susretu 2. kola ove skupine od 20 sati će u Kazanu igrati Iran i Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PORTUGAL – MAROKO 1-0 (1-0)

Moskva. Stadion Lužniki.

Sudac: Geiger (SAD)

Gledatelja: 78.011

Strijelac: 1-0 Cristiano Ronaldo (4)

PORTUGAL: Rui Patricio – Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Bernardo Silva (Gelson, 59), Carvalho, Moutinho (Adrien, 89), Joao Mario (Fernandes, 70) – Guedes, C. Ronaldo

MAROKO: El Kajoui – Dirar, Benatia, Da Costa, Hakimi – El Ahmadi (Fajr, 86), Boussoufa – N. Amrabat, Belhanda (Carcela, 75), Ziyach – Boutaib (El Kaabi, 70)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.