(FOTO) Tom Walsh uoči 5. Memorijala Ivana Ivančića: Hitac preko 22 metra sutra ne jamči pobjedu

Zagreb, 1.09.2019 - Održana je konferencija za novinare s bacačima kugle – sudionicima 5. Memorijala Ivana Ivančića .Na slici Ivana Brkljačić,Milan Bandić,Joe Kovacs,Tom Walsh,Stipe Žunić i Filip Mihaljević.foto HINA/ Tomislav Pavlek/tp

“Mislim da će sutra biti više hitaca preko 22 metra, ali mislim i da hitac preko 22 metra neće automatski jamčiti pobjedu”, rekao je novozelandski bacač kugle i aktualni svjetski prvak Tom Walsh najavljujući 5. Memorijala Ivana Ivančića koji će u ponedjeljak (19.30 sati) loviti svoju četvrtu pobjedu na bacalištu kod zagrebačkih fontana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek je fantastično doći u Zagreb i sresti stare prijatelje Stipu (Žunića) i Filipa (Mihaljevića). Stvarno obožavam doći ovdje. Ovo je možda i najbolje ulično natjecanje na svijetu. Uvijek napravimo sjajan šou i atmosfera je fantastična. Bit će to jako teško natjecanje, ali ja volim izazove“, dodao je Walsh najavljujući uistinu spektakularno natjecanje.

Stipe Žunić, osvajač brončane medalje na prošlom Svjetskom prvenstvu u Londonu, zbog ozljede je odlučio završiti sezonu i propustit će nastup kod fontana, ali će dati svoj doprinos spektaklu u ulozi stručnog televizijskog komentatora

“Neće me biti s ovim veličanstvenim bacačima. Trudit ću se profesionalno prokomentirati njihove nastupe, a ono što očekujem su daleki hici i fantastično natjecanje kao što je svake godine. Imamo sada i Filipa koji je ove godine jako dobar i tradicija hrvatske kugle u svjetskom vrhu se nastavlja”, rekao je Žunić na konferenciji za medije najavljujući tradicionalno natjecanje kuglaša, uvod u 69. izdanje Hanžekovićevog memorijala koje će u utorak biti održano na atletskom stadionu Mladosti uz Savu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ove godine hrvatski rekorder Filip Mihaljević trenutačno je deveti kuglaš svijeta s rezultatom 21,84 metra, s kojim je preoteo državni rekord Stipi Žuniću.

“Dolazim u dobroj formi, Varaždin 21.03, Pariz 21.22. Vratio sam se punom treningu nakon male ozljede leđa pa sutra očekujem dobar rezultat. Nadam se opet hicima preko 21 metar i nadam se da ću nastaviti dizati formu do Svjetskog prvenstva u Dohi“, najavio je svoj nastup Mihaljević.

S posebnim motivom će u Zagrebu i ove godine nastupiti Amerikanac Joe Kovacs, posljednjih godina najveći kolekcionar odličja na velikim natjecanjima. Ima zlato sa SP-a u Pekingu te srebro s OI u Rio de Janeiru i SP-a u Londonu, no, u Zagrebu još nije uspio pobijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek sam jako uzbuđen kad sam ovdje, ovo mi je jedan od omiljenih mitinga, uvijek je ovdje prekrasno. I ove godine je konkurencija iznimno jaka i svi smo u dobroj formi. Bit će to jako dobro i jako zabavno natjecanje. Što se tiče one linije od 22 metra, nadam se da ju neće prebaciti samo jedan bacač nego više nas i nadam se da će sljedeće godine organizatori morati postaviti liniju na 23 metra”, poručio je Kovacs.

Natjecanje kuglaša najavio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić:

“Ovi dečki zaslužuju vašu i našu podršku i lijepo je biti na ovom bacalištu kod fontana u društvu najboljih svjetskih bacača kugle, a među njima i naših Stipe i Filipa. Od Filipa očekujem da sutra baci preko 22 metra. Ne trebam ni govoriti koliko ovo natjecanje i 66. Hanžekovićev memorijal znače za Zagreb, hvala svima koji u tome sudjeluju.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program na bacalištu pokraj fontana u ponedjeljak započinje u 18.30 sati, a natjecanje kuglaša sat vremena poslije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.