(FOTO) U Šibeniku obilježena 26. godišnjica smrti Dražena Petrović

Šibenik, 7.6.2019. - 26. godišnjica tragične smrti košarkaške legende Dražena Petrovića obilježena je u petak kod njegovog spomenika na Baldekinu u Šibeniku. foto HINA/ ŠibenikIN/ Nina MEDIĆ/ ml

U Šibeniku je obilježena 26. godišnjica tragične smrti košarkaške legende Dražena Petrovića i to na prigodnom skupu kod njegovog spomenika na Baldekinu.

Izaslanstva Grada Šibenika, Šibensko- kninske županije, sportskih klubova i udruga te Zajednice sportova Grada Šibenika i Šibensko- kninske županije položili su cvijeće uz Draženov spomenik, a potom i kod Draženovog koša u Preradovićevoj ulici.

“Privilegija je bila živjeti u Draženovo vrijeme, biti dio publike koja je uživala u košarci koju je on igrao. Ja za Dražena imam običaj reći da je imao 100 posto talenta i 300 posto rada. Imao je sreću što je živio tu blizu. U jutarnjim satima od 6 do 7 bio je najčešće sam u dvorani, borio se sa svojim stolicama, preprekama koje je postavljao. Nakon toga u 7 sati išao je kući, a moj kolega profesor iz fizike i matematike dolazio bi mu držati repeticije, ali ne da bi Dražen imao dvojku, već peticu“ kazao je na Baldekinu Miro Kotarac, nekadašnji Draženov trener, a danas trener Škole košarke ‘Dražen Petrović.

Naglasio je kako je Dražen svojim primjerom dokazao da se može biti vrhunski sportaš, jedan od najbolji u svijetu, te u isto vrijeme biti odličan u školi.

„Dražen je završio i osnovnu i srednju školu s odličnim uspjehom, upisao je pravni fakultet i da ga nije zadesilo ono što ga jek zadesilo, on bi sigurno danas bio diplomirani pravnik i bio bi visoki dužnosnik. Ne bi bio trener to sam siguran, još kao mali je rekao ‘šjor Miro neću nikad biti trener’“ ispričao je Kotarac.

Gradonačelnik Željko Burić kazao je kako je Dražen je primjer kako se izuzetnim zalaganjem uz neosporan talent isplati za nešto žrtvovati.

„Na nama koji smo ostali i koji smo preuzeli odgovornost za ovaj grad zadatak je prenijeti, pogotovo na vas djecu koja dolazite, spomen na Dražena“ kazao je.

I dožupan Šibensko-kninske županije Nikola Blažević kazao je da je zadatak svih čuvati uspomenu na Dražena.

“Mislim da mi nećete zamjeriti kad kažem da nakon svih ovih godina od Draženove smrti možemo manje osjećati tugu, a više ponos i radost što smo bili dio tog vremena i da baštinimo ono što je Dražen ostavio svima nama. Prilika je ovo da se prisjetimo svih divnih sportskih trenutaka kada je Dražen u ovoj dvorani postizao i po 40 koševa i kada je ova dvorana bila puna, a posebno trenutka kada je 1992. godine s našim reprezentativcima, hrvatskim ‘dream teamom’, igrao u finalu sa Sjedinjenim Američkim Državama. Na nama ostaje da čuvamo tu uspomenu i da se ponosimo Draženom gdje god stignemo, i u Hrvatskoj i u svijetu“, kazao je.

U sklopu obilježavanja godišnjice smrti Dražena Petrovića, u organizaciji OKK Dražen Petrović od 6. do 9. lipnja u Šibeniku će se održati međunarodni košarkaški turnir za dječake rođene 2003. godine i mlađe pod nazivom ‘Sjećanje na Dražena’.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina