Dopredsjednik FIFA-e pušten iz pritvora bez optužnice

Foto: fah

Dopredsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i predsjednik Afričke nogometne federacije (CAF) Ahmad Ahmad koji je u četvrtak priveden u Parizu zbog sumnje u korupciju, pušten je na slobodu bez podizanja optužnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dan nakon što je Gianni Infantino u Parizu izabran za novog-starog predsjednika FIFA-e, jedan od njegovih najbližih suradnika je morao u policiju na ispitivanje zbog optužbi za korupciju, zlouporabu službenog položaja, ali i za seksualno uznemiravanje.

Međutim, nogometni dužnosnik s Madagaskara je u petak pušten na slobodu bez podizanja optužnice, objavilo je tužiteljstvo.

Ahmad Ahmad je na čelu CAF-a od ožujka 2017. godine, a optužbe za korupciju i financijske malverzacije stigle su od glavnog tajnika te organizacije Amra Fahmyja koji je potom otpušten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fahmi je optužio Ahmada za isplatu mita pojedinim predsjednicima afričkih federacija u iznosu 20.000 dolara, te za plaćanje 830.000 dolara jednoj francuskoj tvrtki koja je posredovala u nabavi sportske opreme, kao i za to da je potrošio više od 400.000 dolara koji su pripadali CAF da bi u Egiptu i Madagaskaru osnovao tvrtku preko koje je kupljeno nekoliko automobila.

Ahmad je zanijekao sve optužbe.

“Sve su odluke donesene na kolektivan i transparentan način”, rekao je Ahmad sredinom travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.