(FOTO) Veliki ulog u igri, izbornik Željko Krajan najavio četvrtfinale Davis Cupa: ‘Mi smo favoriti, ali očekujem težak meč’

Foto: fah

„Mi smo favoriti, ali ovo je Davis Cup i očekujem težak meč“, rekao je hrvatski izbornik Željko Krajan na konferenciji za novinare u srijedu u varaždinskoj sportskoj dvorani Arena u kojoj će se od petka do nedjelje igrati četvrtfinalni meč Davis Cupa između Hrvatske i Kazahstana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Hrvatsku tenisku reprezentaciju predvode Marin Čilić i Borna Ćorić, treći i 28. igrač svijeta, uz Ivana Dodika i Nikolu Mektića, koji su deseti i 33. na listi igrača parova, te Viktora Galovića, 191. pojedinačno. Izbornik Krajan vjeruje u prolaz, ali i upozorava.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

“Očekujem težak meč. Ovo je Davis Cup i tu sve brojke i rang liste padaju u vodu. Svi znamo kakav su se iznenađenja znala događati. Treba se dobro pripremiti, respektirati protivnika, na domaćem smo terenu i pouzdajemo se u to”, rekao je Krajan te dodao da vjeru u pobjedu daje forma hrvatskih tenisača i osma pobjeda u nizu u igri parova u Davis Cupu.

“S druge strane Kazahstan možda nema toliko zvučnih imena u reprezentaciji, ali imali su puno uspjeha u Svjetskoj skupini. To zaslužuje respekt i veliki oprez”, kazao je Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Kazahstan će na zemljanoj podlozi u varaždinskoj Areni igrati Mikhail Kukushkin (92. na rang listi), Aleksandr Nedovyesov (235.), Dmitry Popko (258.), Denis Yevseyev (551.) i Timur Khabibulin (262. na listi igrača parova). I kazahstanski izbornik Dias Doskarayev Hrvatsku smatra favoritom, ali najavljuje da će tražiti svoju šansu u dvoboju.

“Bit će to težak zadatak za nas, igramo u gostima, a u ovoj fazi nema više lakih protivnika. Hrvatska je vrlo jaka, ima dobru tradiciju i rezultate u Davis Cup, osvojila ga je, igrala u finalu. Igrači poput Marina Čilića i Borne Ćorića težak su zadatak za bilo koji tim, i Francusku, i SAD, i Veliku Britaniju”, kazao je Doskarayev koji Kazhstan vodi u petom četvrtfinalu.

“Nikad nismo došli do polufinala. Imamo vrlo malu šansu, možda 20 %, ali možda će nas i protivnik podcijeniti jer su favoriti. Ipak, bit će vrlo teško ovdje u Varaždinu”, zaključio je izbornik Davis Cup reprezentacije Kazahstana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb je u četvrtak u 12.30, a prvi meč počinje u petak u 14 sati. Kraja je najavio da će Čilić sigurno igrati prvi dan dvoboja.

„Čilić definitivno igra prvi dan. Jedini razlog zašto nije u Osijeku igrao prvi dan je to što je kasno stigao iz Melbournea. Cilj nam je, pošto smo favoriti, da riješimo meč u dva dana ako je moguće“, rekao je Krajan i potvrdio da je zemljani teren odlično pripremljen, a hrvatska reprezentacija željno očekuje početak dvoboja.

„Podloga je možda najbolja na kojoj smo igrali u Davis Cupu. Bila je dobra u Osijeku, ova je za nijansu bolja, ekipa koja je radila teren sada ima više iskustva. Iz svog iskustva u Davis Cupu, igrali smo u Nizozemskoj i Belgiji na zemljanim terenima u dvorani i uvjeti su bili katastrofalni, mogu samo pohvaliti i reći da bi ovaj teren bio u rangu deset najboljih na svijetu“, riječi su hrvatskog izbornika koji je dodao da su se reprezentativci brzo prilagodili podlozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Krajan, Varaždinac, pozvao je publiku da popuni Arenu u njegovom rodnom gardu, kako bi podrška s tribina, što je po njemu i jedna od glavnih specifičnosti Davis Cupa, pomogla Hrvatskim igračima na putu do još jednog uspjeha u ovom natjecanju, možda i u posljednjoj sezoni u ovom formatu natjecanja.

„Definitivno da smo u zadnjih par mečeva na domaćem terenu imali odličnu podršku, i u Zadru, i u Zagrebu, i u Osijeku. Za tenis je dobro da ne igramo na jednom mjestu, da se tenis promovira i da čim više ljudi može doći i vidjeti igrače, osvajače Grand Slam turnira uživo. Znamo da se planira promjena sustava i ovo je možda zadnja prilika da gledamo naše igrače uživo“, pozvao je Željko Krajan na četvrtfinalni meč Davis Cupa između Hrvatske i Kazahstana u Varaždinu.

U slučaju pobjede Hrvatska bi reprezentacija u rujanskom polufinalu, ponovo na svom terenu, igrala protiv pobjednika dvoboja SAD-a i Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.