(FOTO) Veliko iznenađenje u Adelbodenu: Hrvatski skijaš Elias Kolega šesti u slalomu

Foto: fah

U fantastičnoj drugoj vožnji u petom slalomu sezone u Adelbodenu ostvario najbolji rezultat karijere – šesto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik je Austrijanac Marcel Hirscher, koji je bio treći u prvoj vožnji. On je slavio s vremenom 1:47.37 i ujedno 16. put u karijeri je na pobjedničkom postolju u Adelbodenu. Drugi je bio Francuz Noel Clement (+0.50), a treći Norvežanin Henrik Kristoffersen (+0.71).

Hirscheru je ovo 67. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, nedostaje mu još 19 do rekorda legendarnog Ingemara Stenmarka, piše HRT.

Vodeći nakon prve vožnje Marco Schwarz izletio je sa staze u drugoj vožnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesto mjesto Eliasa Kolege je najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon ere Ivice Kostelića, dosad su najbolja ostvarenja bila sedma mjesta.

Kolega je drugi lauf odvezao sjajno i dugo je bio vodeći, a uspjeh je tim veći jer je u utrku krenuo s visokim startnim brojem 48. Prvo je 21. mjestom osigurao drugu vožnju, a u njoj je zapečatio sjajan dan u Švicarskoj.

Osim Kolege drugu vožnju je izborio i Istok Rodeš, koji je u prvoj bio 16., ali je u drugoj izletio sa staze na gornjem dijelu. Matej Vidović i Filip Zubčić nisu završili prvu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.