(FOTO, VIDEO) ATP Monte Carlo: Fabio Fognini pobijedio Lajovića i osvojio najznačajniji trofej u karijeri

Foto: fah

Najbolji talijanski tenisač Fabio Fognini u finalu turnira Masters 1000 serije u Monte Carlu svladao je Srbina Dušana Lajovića sa 6-3, 6-4 i tako stigao do najznačajnijeg trofeja u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 32-godišnjeg 13. nositelja ovogodišnjeg turnira u Monte Carlu ovo je prvi naslov u ovoj sezoni, a deveti u karijeri u kojoj je bio i pobjednik umaškog Croatia Opena 2016. godine. Lajović je u Monte Carlu odigrao prvo finale u karijeri.

Osim vrijednog trofeja, Fabio Fognini je zaradio 958.055 eura i 1000 bodova te će u ponedjeljak osvanuti na 12. mjestu pojedinačne ATP ljestvice, što će mu biti najbolji renking u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Isto vrijedi i za Dušana Lajovića koji je skočio na 24. mjesto sa 48. pozicije na kojoj je započeo put do finala u Monte Carlu. Srpski tenisač je za proboj u finale zaradio 600 bodova i 484.950 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu turnira parova hrvatski Davis Cup reprezentativci Nikola Mektić i Franko Škugor pobijedili su Nizozemce Robina Haasea i Wesleyja Koolhofa sa 6-7 (3), 7-6 (3), 11-9 nakon dva sata i tri minute dvoboja u kojem su izvukli zaostatak 3-5 u drugom setu i spasili meč-loptu kod 8-9 u odlučujućem ‘tie-breaku’.

ATP Monte Carlo – finale

Fabio Fognini (Ita/13) – Dušan Lajović (Srb) 6-3, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.