(FOTO, VIDEO) Debakl Reala i konačni udarac: Ajax zabio četiri gola na Santiago Bernabeu i izbacio Modrića i ‘kraljevski klub’ iz Lige prvaka

Foto: fah

Nogometaši Ajaxa plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u Madridu pobijedili Real s 4-1. U prvom susretu u Amsterdamu Real je slavio s 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Golove su za Ajax dali Hakim Ziyech (7), David Neres (18), Dušan Tadić (62) i Lasse Schoene (72), dok je za Real pogodio Marco Asensio (70). Luka Modrić je igrao cijeli susret za Real, čija je trogodišnja europska dominacija prekinuta.

Trostruki uzastopni europski prvak Real senzacionalno je ispao teškim porazom od Ajaxa (1-4) na svom Bernabeu i to nakon što je Kraljevski klub dobio prvi susret u gostima s 2-1. Ispadanje Reala vjerojatni je kraj za trenera Solaria koji je u sedam dana dvaput kod kuće izgubio od Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 4. minuti Varane je pogodio gredu, ali već u 7. minuti Ajax je iznenadio uspavani Real i poveo golom Marokanca Hakima Ziyecha koji je u šesnaestercu dodavanje Tadića i pogodio prizemnim udarcem desni kut vrata.U 18. minuti Ajax vodi s 2-0. Srbin Tadić je na sredini terena prošao trojicu igrača i pravovremeno uposlio Brazilca Neresa, kojeg ni vratar Courtois a niti Modrić nisu spriječili da postigne gol.

U 22. minuti Neres puca pokraj gola, a minutu kasnije vratar Onana brani udarac Viniciusa. Nastavak utakmice obilježile su ozljede domaćih igrača Vasqueza i Viniciusa, a u 33. minuti sjajan udarac Ziyecha jedva brani vratar Courtois u novoj šansi Ajaxa. U 42. minuti Bale, koji je ušao kao zamjena, iskosa pogađa vratnicu u zadnjoj šansi prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je puno odlučnije krenuo u drugi dio, a u 58. minuti Benzema je iz izgledne prilike pucao pored vrata. No, u 62. minuti junak dvoboja Srbin Tadić postigao je vrlo lijep gol, s desetak metara pogodio je same rašlje gola. Gol je priznat tek nakon VAR-a jer je sporna bila situacija na početku akcije Ajaxa kada je lopta dvojbeno prošla aut-linije.

U 70. minuti Real konačno zabija kada je dodavanje Reguilona preciznim udarcem u gol pretvorio Asensio. I taj tračak nade trajao je dvije minute – Danac Lasse Schoene je iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane vidio da je Curtois izašao s vrata i preciznim udarcem pogodio same rašlje.

U 84. minuti Modrić i Benzema su išli sami na vratara Onanu, Modrić je pokušao nesebično uposliti Francuza koji se spotaknuo, a u nastavku akcije udarac Balea je blokiran, da bi još gori promašaj imao Ziyech, koji je u 86. minuti s dva metra prebacio vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL – AJAX 1-4

Strijelci: 0-1 Ziyech (7), 0-2 Neres (18), 0-3 Tadić (62), 1-3 Asensio (70), 1-4 Schoene (72)

Crveni karton: Nacho (Real, 90+3)

Pred 82.000 gledatelja na Bernabeu sudio je Felix Brych iz Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL: Courtois – Carvajal, Varane, Nacho, Reguilon – MODRIĆ, Casemiro (Valverde, 87), Kroos – Lucas Vazquez (Bale, 29), Benzema, Vinicius (Asensio, 32).

AJAX: Onana – Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne (de Witt, 73), van de Beek – De Jong – Ziyech, Neres (Dohlberg, 74), Tadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.