(FOTO, VIDEO) Europska liga: Ohandza i Erceg spasili Hajduk

Foto: fah

Nogometaši Hajduka prošli su u 3. pretkolo Europske lige nakon što su i u Sofiji slavili protiv bugarskog Levskog s 2-1 i tako potvrdili pobjedu od 1-0 otprije tjedan dana iz Dugopolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotke su za Hajduk postigli Frank Ohandza (80) i Ante Erceg (86), dok je strijelac za Bugare bio Sergiu Bus (69).

Hajduk je potpuno zasluženo prošao bugarski Levski i tako se “osvetio” za ispadanje od njih 1999. godine, no put Splićana prema trećem pretkolu bio je vrlo dramatičan. Upravo je nevjerojatno koliko su prilika propustili Splićani, pa su umjesto da vode s najmanje tri ili četiri gola razlike u 69. minuti gubili s 0-1 i nepotrebno ušli u dramu jer su u Sofiji posve nadigrali Levski. Srećom, Hajduk je golom u 80. minuti spasio Ohandza, a pobjedu šest minuta kasnije potvrdio Erceg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica u Sofiji je skoro počela s velikim zakašnjem jer je autobus s igračima Hajduka kasnio čak pola sata, pa se Splićani nisu ni pošteno zagrijali. Ipak, Hajduk je puno opasnije počeo utakmicu s dva pokušaja udarca Hanze, koje su blokirali igrači Levskog, a u 26. minuti Futacs se našao sam ispred vratara, no u zadnji trenutak branič Cvetković mu je odnio loptu s noge. U 28. minuti Radošević je iskosa iz slobodnog udarca uputio loptu pod gredu, a vratar Mitrev je to uspio odbiti, da bi u 33. minuti nakon kontre Erceg ostao sam na desetak metara od gola, ali je pucao katastrofalno. U 45. minuti Tudor je izvrsno prošao desnoj strani, ali je u presudnom trenutku izgubio kontrolu nad loptom i tako je propala još jedna od brojnih šansi Hajduka u prvom dijelu.

U 50. minuti Hajduk ponovno nije došao do vodstva i to na upravo nevjerojatan način. Ubačaj Radoševića nakon prodora Vlašića s desne strane sačekao je na desetak metara Erceg i uputio udarac koji je prošao bugarskog vratara, ai je loptu na gol-liniji tragikomično zaustavio splitski napadač Futacs. Seriju promašaja nastavio je Erceg u 69. minuti kada je izbio sam ispred bugarskog vratara koji brani njegov nonšalantan udarac, a kazna je za Hajduk uslijedila u istoj minuti. Levski je tek nakon 69 minuta igre uspio sprovesti jednu smisleniju akciju i odmah je zabio – Cvetković je ubacio s desne strane, a Bus sačekao loptu glavom i matirao Stipicu.

U 78. minuti ušao je Hajdukov “džoker” i specijalist za pretkola Eurtopske lige Frank Ohandza i dvije minute kasnije u svojoj prvoj akciji postigao toliko željeni zgoditak. Ohandza je primio loptu u kaznenom prostoru, ogradio se i lijevom nogom uputio udarac koji je zakačio i braniča Goranova, a bugarski vratar Mitrev nije uspio zaustaviti loptu. U 85. minuti Futacs je promašio idealnu priliku, no minutu kasnije Hajduk je ipak došao do vodstva – Erceg je oduzeo loptu na sredini igrališta, došao do 18 metara i pogodio sami desni kut vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduka sljedeći tjedan u 3. pretkolu čeka danski Brondby koji je s ukupnih 3-2 prošao finsku Vaasu.

LEVSKI – HAJDUK 1-2

Strijelci: 1-0 Bus (69), 1-1 Ohandza (80), 1-2 Erceg (86)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica se igrala bez gledatelja na stadionu Georgi Asparuhov sudio je Pakabyuk iz Turske.

LEVSKI: Mitrev, Goranov, Pirgov, Jablonski, Cvetković, Rosu (Borimirov, 83), Panajotov (Adenisi, 46), Narh (Bus, 57), Gomez, Prochazka, Mapuku.

HAJDUK: Stipica; Tudor, Nižić, Lopez, Memolla – Savvas, Hamza (Kožulj, 84), Radošević – Vlašić (Ohandza, 78)- Futacs, Erceg (Said, 87)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.