(FOTO, VIDEO) Komemoracija za Reyesa, slomljeni Rakitić: ‘Ne vjerujemo da je otišao, svi smo u šoku…’

Foto: fah

Poznati španjolski nogometaš, José Antonio Reyes (35), smrtno je stradao u teškoj prometnoj nesreći koja se jučer, u subotu, dogodila u prijepodnevnim satima na cesti i između Seville i Utrere, inače rodnog mjesta tragično stradalog nogometa. Tragična nesreća šokirala je mnoge, a naravno, najviše obitelj nesretno stradalog igrača.

Slomljen je bio i hrvatski reprezentativac te igrač Barcelone, Ivan Rakitić, podsjetimo, u nedjelju poslijepodne održana je impresivna komemoracija za bivšeg reprezentativca Španjolske. Reyes je inače u trenutku tragične nesreće bio igrač Extremadure.

”Još ne možemo vjerovati. Još mislimo da ovo ne može biti istina, u šoku smo. Razmišljamo cijelo vrijeme o njegovoj supruzi, njegovim roditeljima i djeci. O svim ljudima koji su mu bili bliski. Želim im ovim putem poslati poruku podrške i ponuditi im pomoć kako god mogu…”, kazao je okupljenima Ivan Rakitić, svojim rečenicama Hrvat je mnoge ganuo.

Podsjetimo, komemoracija je održana od 16 do 21 sat na velebnom Sevillinom stadionu Ramon Sanchez Pizjuan, na spomenutom je stadionu Reyes proveo svoje najljepše dane kao igrač, sa Sevillom je osvojio čak tri naslova u Europskoj ligi.

”Bio je sjajan partner, izvanserijski nogometaš, a kao osoba još i bolji. Imam veliko poštovanje prema ovom čovjeku”, rekao je Willy, Reyesov bivši suigrač iz Extremadure, prenosi portal 24 sata.

Recimo kako je na komemoraciju stiglo nekoliko dužnosnika španjolskih klubova. Bili su tu sadašnji i bivši djelatnici Seville, Cadiza, Extremadure, Barcelone, Betisa… U suzama je bila Reyesova bivša supruga Ana s njihovim prvim sinom. Tragično stradalog nogometaša nije zaboravio ni bivši klub Real koji je poslao tročlanu delegaciju u jakom sastavu. Predsjednik Florentino Perez, direktor Emilio Butragueño i kapetan Sergio Ramos stigli su oko 17 sati.

Bivši suigrači Antonio Reyesa Aleix Vidal, Iborra, Diego Capel, Vitolo, Javi Varas… bili su neutješni, a sve je još više emotivno postalo nakon što su na komemoraciju došli neki od igrača Betisa.

Iako je između andaluzijskih klubova, Seville i Betisa, prisutan veliki antagonizam ova nedjelja ih je ujedinila, odlučili su zajedno biti u velikoj tragediji španjolskog i svjetskog nogometa.

Izvor: narod.hr