(FOTO, VIDEO) Kup kralja: Barcelona u polufinalu, pogodak Rakitića

Foto: fah

Nogometaši Barcelone izborili su plasman u polufinale španjolskog Kupa kralja nakon što su u uzvratnom susretu četvrtfinala pobijedili Sevillu sa 6-1 i tako nadoknadili poraz 0-2 iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za Barcu zabili su Philippe Coutinho (13-11m, 53), Ivan Rakitić (31), Sergi Roberto (54), Luis Suarez (89) i Lionel Messi (90+2), dok je gol za goste zabio Guilherme Arana (67).

Barca je u prvom susretu izgubila 0-2 i od prve minute je jurnula na suparnički gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalonci su mogli do vodstva već u osmoj minuti, ali je Lionel Messi bio neprecizan. Ipak, u 13. minuti Barca dolazi do vodstva. Quincy Promes je neopreznim starom srušio Messija, a Philippe Coutinho je bio siguran s bijele točke.

U 25. minuti sudac Jose Sanchez je dosudio kazneni udarac i za goste nakon što je Gerard Pique srušio protivnika klizećim startom. Odgovornost je preuzeo Ever Banega, no Jasper Cillessen je sjajno obranio njegov udarac. U 31. minuti Barca je izjednačila rezultat iz prve utakmice, a pogodak je postigao Ivan Rakitić.

Nastavak susreta donio je još dva Barcina gola, u sveg dvije minute među strijelce su se upisali ponovo Coutinho (53) i Sergi Roberto (54). Guilherme Arana je u 67. minuti smanjio na 1-4 i produžio nadu gostima, no Barca je u samoj završnici zabila još dva gola za uvjerljivu pobjedu. Strijelci su bili Suarez i Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je igrao do 76. minute, dok Marko Rog nije nastupio za Sevillu.

Plasman u polufinale izborili su i Real Betis, te Valencija, a posljednjeg putnika doznat ćemo u četvrtak kada se sastaju Girona i Real Madrid. ‘Kraljevski klub’ je u prvom susretu slavio sa 4-2.

REZULTATI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona – Sevila 6-1 (prva utakmica 0-2)
Real Betis – Espanyol 3-1 prod. (prva utakmica 1-1)

Igrano u utorak:
Valencia – Getafe 3-1 (prva utakmica 0-1)

U četvrtak:
Girona – Real Madrid (prva utakmica 2-4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.