(FOTO, VIDEO) Napoliju pobjeda u golijadi u Firenzi, igrao i Badelj; Juventusu tri boda u Parmi,

Foto: fah

Pobjedama Napolija kod Fiorentine 4-3 i Juventusa na kod Parme 1-0 započela je nova sezona talijanske Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravu golijadu priredili su Fiorentina i Napoli gledateljima na stadionu Artemio Franchi u Firenzi, a nakon sedam pogodaka zadovoljniji su bili gosti koji su slavili sa 4-3, iako je domaća momčad povela u 9. minuti golom Pulgara iz kaznenog udarca.

U razmaku od pet minuta pred kraj prvog poluvremena, Napoli je preokrenuo rezultat. Preciznim udarcem s 20-ak metara Belgijac Dries Mertens izjednačio je na 1-1 u 38. minuti. Nekoliko minuta poslije isti je igrač iznudio kazneni udarac, a sudac Daniele Massa nasjeo je na njegovu varku. Iako je imao mogućnost, sudac nije provjerio svoju odluku, a Lorenzo Insigne je u 43. minuti pogodio s bijele točke za vodstvo Napolija 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak je bio još bogatiji pogocima. U 52. minuti Nikola Milenković je glavom postigao izjednačujući pogodak za Fiorentinu. No, samo četiri minute poslije Španjolac Jose Callejon donio je novu prednost Napolitancima. Za novu radost ‘viola’ pobrinuo se Kevin Prince Boateng. U igru je ušao u 61. minuti, a u 65. minuti je preciznim udarcem sa 18 metara svladao vratara gostiju Mereta.

Fiorentina je samo dvije minute imala bod u rukama, jer je u 67. minuti Napoli odličnom akcijom asistenta Callejona i strijelca Insignea došao do četvrtog pogotka.

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj je u povratničkom nastupu za Fiorentinu bio u početnoj postavi, a igrao je do 73. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus je na gostovanju kod Parme do pobjedničkog gola stigao u 21. minuti, a strijelac je bio kapetan Giorgio Chiellini. U 35. minuti mrežu je pogodio i Cristiano Ronaldo, ali je intervencijom VAR-a gol poništen zbog nedozvoljene pozicije.

U nedjelju će biti odigrano sedam od preostalih osam utakmica, a sastaju se: Udinese – Milan (18 sati), Roma – Genoa, Cagliari – Brescia, Sampdoria – Lazio, SPAL – Atalanta, Torino – Sassuolo i Verona – Bologna (sve u 20.45). Kolo će biti zaključeno u ponedjeljak (20.45) utakmicom Inter – Lecce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.