(FOTO, VIDEO) Real srušio zvijezde Pariza, Ronaldo, Modrić, Marcelo u završnici slomili PSG

Foto: fah

U prvom susretu osmine finala Real je u Madridu pobijedio pariški PSG s 3-1 (1-1) i stekao veliku prednost pred uzvrat 6. ožujka na Parku prinčeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Za Real su strijelci bili Cristiano Ronaldo (45-11, 83) i Marcelo (86), a za Parižane je strijelac bio Adrien Rabiot (33). Za Kraljevski klub je cijelu utakmicu odigrao Luka Modrić, dok je Mateo Kovačić ostao na klupi.

Najiščekivaniji nogometni dvoboj ove godine između prvaka Europe i najskuplje europske momčadi donio je veliku pobjedu Reala, do koje je španjolski sastav došao u završnici dvoboja. U spektakularnoj utakmici trener Reala Zinedine Zidane je nadmudrio suparnika s klupe Parižana Unaija Emerya jer je Zidane u pravi trenutak mijenjao igrače i ubacio Marca Asensia, koji je s dvije asistencije u završnici donio pobjedu Realu.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Dvoboj je počeo opasnim udarcem Ronalda u 3. minuti koji je otišao pokraj gola,a u petoj minuti vratar Areola brani još opasniji udarac Kroosa. U 28. minuti najveća šansa Reala nakon što je Marcelo dugom loptom pronašao Ronalda, a ovaj u stopostotnoj šansi pogađa vratara Areolu u glavu. Tu propuštenu priliku Reala kažnjava PSG brzom kontrom u 33. minuti kada je Mbappe ubacio, Neymar ostavio povratnu loptu za Rabiota, a Francuz, poptuno sam na deset metara od gola, ne griješi. U 37. minuti grešku obrane PSG-a Ronaldo opet ne koristi već sebično puca visoko iznad gola, au istoj minuti casemiro blokira opasan udarac Cavanija. U 44. minuti francuski vratar brani udarac Kroosa, a nakon kornera Lo Celso neoprezno ruši Nijemca i sudac Rocchi dosuđuje kazneni udarac. Ronaldo se s “bijele točke” iskupljuje za promašaje i izjednačava na 1-1, a sebi daruje jubilarni, 100. gol u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme započelo je sjajnom obranom vratara Navasa koji je zaustavio šut Mbappea iz blizine, a potom se dobrih 20-tak minuta gotovo ništa nije događalo osim što je Neymar loptom uspio nokautirati suca Rocchia. U 76. minuti Dani Alves zamalo ne stiže ubaciti loptu u praznu mrežu nakon ubačaja Berchichea, a Real je u 83. minuti poveo. Modrić je pokupio odbijenu loptu, dodao do Asensia čiji ubačaj vratar Areola odbija, ali ravno u Ronalda koji iz blizine udarcem koljenom pogađa mrežu. Samo tri minute kasnije Marcelo zabija za 3-1 nakon još jednog ubačaja Asensia, koji Brazilac uz pomoć Marquinosa, sprovodi u mrežu na oduševljenje stadiona. U sudačkoj nadoknadi Neymar ne uspijeva zabiti s deset metara pa Real u Pariz odlazi sa znatnom prednošću.

REAL MADRID – PSG 3-1

Pred 81.000 gledatelja na stadionu Bernabeu sudio je Talijan Rocchi.

Strijelci: 0-1 Rabiot (33), 1-1 Ronaldo (45pen), 2-1 Ronaldo (83), 3-1 Marcelo (86)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL MADRID: Keylor Navas – Nacho, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – MODRIĆ, Casemiro (Vasquez, 79), Kroos – Isco (Asensio, 79)- Benzema (Bale, 68), Cristiano Ronaldo

PSG: Areola – Dani Alves, Kimpembe, Marquinhos, Berchiche – Verratti, Lo Celso (Draxler, 84), Rabiot – Mbappé, Cavani (Meunier, 66), Neymar

Rezultati prvih susreta osmine finala nogometne Lige prvaka:

RASPORED
Utorak – 13. veljače:
Juventus – Tottenham 2-2 (Higuain 2, 9-11m / Kane 35, Eriksen 71)
Basel – Manchester City 0-4 (Gundogan 14, 53 Bernardo Silva 18, Aguero 23)

Srijeda – 14. veljače:
Real Madrid – PSG 3-1 (Ronaldo 45pen, 83, Marcelo 86/Rabiot 33)
Porto – Liverpool 0-5 (Mane 25, 53, 85, Salah 29, Firmino 70)

Utorak – 20. veljače:
Bayern Munchen – Bešiktaš
Chelsea – Barcelona

Srijeda – 21. veljače:
Šahtar – Roma
Sevilla – Manchester United

UZVRATNI SUSRETI

Utorak – 6. ožujka
PSG – Real Madrid
Liverpool – Porto

Srijeda – 7. ožujka:
Tottenham – Juventus
Manchester City – Basel

Utorak – 13. ožujka:
Roma – Šahtar
Manchester United – Sevilla

Srijeda – 14. ožujka:
Bešiktaš – Bayern Munchen
Barcelona – Chelsea

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.