(FOTO, VIDEO) Show Lionela Messija, odličan Ivan Rakitić: Barcelona sjajnom igrom u derbiju ‘razbila’ Sevillu

Foto: fah

U derbiju 30. kola španjolskog prvenstva nogometaši Barcelone sa 3-0 su na svom Camp Nou pobijedili Sevillu, postigavši sva tri pogotka u prvom poluvremenu u razmaku od samo osam minuta uz dva pogotka i asistenciju Lionela Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti, ali je u 16. minuti Steven N’Zonzi iz neposredne blizine pucao ravno u vratara Barcelone Marc-Andrea ter Stegena. Dvije minute poslije hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je pucao glavom nakon ubačaja Andersa Inieste, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pokraj vratnice.

No, Rakitić je u 25. minuti pokrenuo akciju iz koje je Barcelona stigla do vodstva. Lionel Messi se sjurio po desnoj strani u kazneni prostor i ubacio prema Luisu Suarezu koji je škaricama svladao Sevillina vratara Rica. Tri minute poslije Suarez je vratio uslugu Messiju i asistirao mu za prvi od dva Argentinčeva pogotka.

U 33. minuti Messi se po drugi put upisao među strijelce i postigao svoj 27. pogodak u španjolskom prvenstvu ove sezone za konačnih 3-0.

Ivan Rakitić je vrlo dobro odigrao svoju ulogu u pobjedi protiv bivšeg kluba, a igru je napustio u 80. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom je pobjedom Barcelona privremeno zasjela na vrh ljestvice sa 69 bodova, jednim više od drugoplasiranog Real Madrida koji ima dvije utakmice manje. Atletico Madrid je treći sa 61 bodom, a Sevilla je četvrta sa 58 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.