(FOTO) Wolfsburg u sudačkoj nadoknadi do pobjede

Foto: fah

Nogometaši Wolfsburga otvorili su natjecanje u novoj sezoni njemačke Bundeslige domaćom 2-1 pobjedom protiv Schalkea, a do nje su došli pogotkom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ginczek je bio strijelac pobjedničkog pogotka, a američki stoper Brooks donio je vodstvo Wolfsburgu u 33. minuti. Isti je igrač u 85. minuti skrivio kazneni udarac iz kojeg je Bentaleb izjednačio na 1-1. Schalke je od 65. minute igrao s igračem manje, nakon što je sudac Ittrich pokazao izravni crveni karton Nastasiću, zbog neopreznog starta. Dojam je da je arbitar pogrešno procijenio situaciju i neopravdano isključio gostujućeg braniča.

Hrvatski mladi reprezentativac Josip Brekalo bio je u početnoj postavi Wolfsburga i igrao je do 86. minute, kad ga je zamijenio Mehmedi.

Ante Rebić zbog ozljede prepona nije bio u sastavu Eintrachta koji je sa 2-0 slavio na gostovanju kod Freiburga. Muller i Haller bili su strijelci za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Lovren ostao je na klupi novog prvoligaša Fortune iz Duesseldorfa, koja je povela pogotkom Ramana (39), ali su u drugom poluvremenu preokret i tri boda Augsburgu donijeli Hinteregger (57) i Hahn (76).

Josip Elez nije sudjelovao u osvajanju boda njegovog Hannovera na gostovanju u Bremenu, gdje su gosti poveli u 76. minuti pogotkom Weydandta. Werder je izjednačio preko Gebreselassiea (85).

Hertha je startala pobjedom u Berlinu, protiv Nuernberga, a zasluge za tri boda idu Vedadu Ibiševiću koji je postigao jedini pogodak u 27. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 18.30 sati prvu utakmicu u novoj sezoni odigrat će Borussia Moenchengladbach i Bayer Leverkusen. U nedjelju će prvo kolo biti zaključeno dvobojima Mainz – Stuttgart i Borussia Dortmund – RB Leipzig.

Njemačka – 1. kolo
Fortuna D. – Augsburg 1-2
(Raman 39 / Hinteregger 57, Hahn 76)

Freiburg – Eintrach 0-2
(Muller 10, Haller 82)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hertha – Nuernberg 1-0
(Ibišević 27)

Werder – Hannover 1-1
(Gebre Selassie 85 / Weydandt 76)

Wolfsburg – Schalke 2-1
(Brooks 33, Ginczek 90+4 / Bentaleb 86-11m)

Borussia M. – Bayer L. (18.30)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odigrano u petak:
Bayern – Hoffenheim 3-1

U nedjelju će igrati:
Mainz – Stuttgart (15.30)
Borussia D. – RB Leipzig (18.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.