(FOTO) WTA St. Peterburg: Sjajna Donna Vekić poražena u finalu

Foto: fah

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić poražena je u finalu WTA turnira u St Peterburgu od Nizozemke Kiki Bertens sa 6-7 (2), 4-6 premda je u prvom setu vodila sa 5-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to sedmi nastup u finalu nekog WTA turnira za 22-godišnju Osječanku, ali prvi na nekom turniru iz WTA Premier kategorije. Dosada je Vekić osvojila dva naslova, 2014. u Kuala Lumpuru i 2017. u Nottinghamu, dok je posljednji put u finalu igrala u Washingtonu početkom kolovoza prošle godine kada je izgubila od Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

Vekić je sjajno ušla u meč i već u prvom gemu je oduzela servis suparnici. Prvi vodstvu 4-2 načinila je novi break za vodstvo 5-2 i činilo se kako će mirno privesti set kraju. Nažalost, uslijedio je nevjerojatan obrat. Nizozemka je nanizala četiri gema uz samo jedan izgubljeni poen okrenuvši rezultat u svoju korist (6-5). Vekić se pribrala i izjednačila je na 6-6 gurnuvši set u trinaestu igru. Nažalost, Bertens je ‘tie-break’ odigrala sjajno i taj dio igre dobila 7-2 za 1-0 u setovima.

U drugom setu sedma tenisačica svijeta je prva došla do prednosti. Načinila je rani break i povela 3-1. Vekić je uzvratila s tri gema u nizu i povela 4-3 i tu stala. Bertens je izjednačila na 4-4, novim breakom stigla do prednosti 5-4, a potom odservirala za drugi set i meč. Hrvatska tenisačica je u posljednjem gemu spasila tri meč lopte, ali ne i četvrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sedmu igračicu svijeta bio je to osmi osvojeni turnir u desetom finalu.

Vekić je protiv Bertens igrala pet puta i tri je puta izašla kao pobjednica uključujući i dvoboj u 2. kolu Brisbanea prije mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.