(FOTO) Zadar Outdoor Festival: Ivica Kostelić prvi u utrci na osam kilometara na Ugljanu

Foto: fah

Ivica Kostelić, naš najbolji alpski skijaš, pobjednik je utrke na osam kilometara Trail otoka maslina koja se u subotu, u sklopu Zadar Outdoor Festivala, održala u Preku na otoku Ugljanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić je dionicu od osam kilometara, do srednjovjekovne Tvrđave sv. Mihovila, sa startom i ciljem u središtu Preka, pretrčao za 1:02:14, a na dionici dugoj 20 kilometara najbolji je bio Marin Mandekić iz SRK Rika iz Rijeke s rezultatom 2:13:40.

“Prvi put sam na Ugljanu, prvi put na trail utrci i oduševljen sam. Fantastično je da grad poput Zadra, koji je i sam jedan od najljepših na Jadranu, tako blizu, na samo 20-ak minuta plovidbe brodom, ima ovakvu oazu netaknute prirode. Bilo mi je jako teško jer ne sudjelujem u takvim utrkama. Morat ću sljedeći put pripaziti da ne trčim puno po asfaltu jer me jako boli koljeno, ali sam zadovoljan jer sam uspio izdržati do kraja. Nisam trenirao i prvi put sam trčao trail”, rekao je poslije ulaska u cilj naš najtrofejniji skijaš koji je prihvatio poziv organizatora Zadar Outdoor Festivala i na tri dana se sa suprugom Elin i sinom Ivanom uključio u natjecanja u Zadru i okolici.

Na trail utrci na Ugljanu 173 trkača, na trodnevnom Festivalu ukupno 1100 sudionika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktorica i organizatorica međunarodnog Zadar Outdoor Festivala Iva Bencun nije krila zadovoljstvo odazivom na trail utrku, koja je okupila 173 trkača iz Hrvatske, Slovenije, Poljske, Srbije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

“Ove godine u program Zadar Outdoor Festivala odlučili smo uključiti otok Ugljan, otok koji nam je svima toliko blizu da ga valjda upravo zbog toga mnogi i ne poznaju dobro. A ovdje je jedna od najljepših trail staza u Hrvatskoj i to svakako treba iskoristiti u promociji sporta i rekreacije i u promociji Zadarske županije kao idealne destinacije aktivnog turizma. Naišli smo na odličan prijem Općine Preko i TZO Preko i nadamo se dugoročnoj suradnji jer je cilj Festivala jače promovirati regiju”, rekao je Bencun.

Drugi Zadar Outdoor Festival počeo je u petak, 11. svibnja, utrkom “Utrči u zalazak” u središtu Zadra, u subotu su održane jedriličarska regata, mountain-bike utrka Petrčane – Vir i Trail otoka maslina, a završava u nedjelju plivačkim maratonom, kajak utrkom i stand-up padlingom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trodnevni festival prijavilo se više od 1100 sudionika te novinari i blogeri iz Velike Britanije, Finske, SAD-a i Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.