(FOTO) Zlatna braća Sinković u velikoj vojnoj vježbi Hrvatske vojske: ‘Za sigurnost nacije bilo bi dobro kada bi se što više Hrvata bavilo sportom’

Foto: fah

Kako smo već pisali u vojarni Josip Jović počela je sveobuhvatna, združena, intergranska vježba svih postrojbi “HV Velebit 18- združena snaga” koja se u neprekidnom trajanju od 72 sata provodi na 11 lokacija u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Predsjednica i vrhovna zapovjednica OS Grabar- Kitarović izrazila je nadu da će vježba pružiti jasnu sliku oružanih sposobnosti i sliku područja na kojima se još treba usavršavati. Zadatak je Hrvatske vojske koja je proizašla iz Domovinskog rata čuvati tu baštinu i nadograditi je novim znanjima i sposobnostima, rekla je predsjednica i pohvalila vježbu koja pokazuje “dobru pripremu i ambicioznost u provjeri sposobnosti djelatnog i pričuvnog sastava.”

Foto: fah
Foto: fah

Predsjednica je pohvalila povećanje proračunskog izdvajanja za obranu “na primjerenu razinu“, te je ocijenila kako je to važno i da bi se poštovale međunarodno preuzete obveze Hrvatske kao članice međunarodne zajednice i NATO saveza, ali i zato jer to jamči sigurnost i stabilnost zemlje.

Potporu velikoj vojnoj vježbi dali su i proslavljeni hrvatski veslači Valent i Martin Sinković, koji u ugovorni pričuvni ročnici HV-a te tako i sudjeluju u vježbi “Velebit18-združena snaga”. Spomenimo kako je na vježbi i atletičar Martin Marković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatna braća hrvatskog sporta pritom su poručila kako je njihov trenažni postupak sličan vojničkom te su dodali da bi za sigurnost i zdravlje nacije bilo dobro kad bi se što više Hrvata bavilo sportom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.