Fotograf kojeg su srušili Vatreni: ‘Za Hrvatsku sam čuo i ranije, a vaša me reprezentacija oduševila kao momčad’

Foto: fah

“Veliki sam navijač Barcelone, pa mi je zbog toga najdraži hrvatski igrač Ivan Rakitić. No nakon što sam vidio igru hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, da Hrvatska igra kao momčad, to me se dojmilo, i stvarno mi se sviđaju. Svi ti igrači se razumiju kao momčad, to sam posebno primijetio. Pivarić, Mandžukić, Rakitić svi su odlični igrači, odlično se razumiju kao momčad”, priča u razgovoru za Večernji list Yuri Cortez, kojeg su Vatreni srušili na Svjetskom prvenstvu u tijeku slavlja Mandžukićevog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj fotograf nije pratio samo sport nego je fotografirao i prirodne katastrofe, humanitarne krize, a prošao je mnoga ratišta diljem svijeta.

“Za Hrvatsku sam naravno čuo i ranije, još za vrijeme rata 90-ih. Već tada sam htio doći tu kao fotoreporter. Pratio sam u novinama stalno što se događa”, pojašnjava fotograf.

Rekao je kako zna za hrvatske sportaše, čuo je za Davora Šukera, a u Brazilu je pratio hrvatske sportaše i njihovu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.