Frustracije Pepa Guardiole nakon remija protiv Slavena Bilića

Foto: fah

Nogometaši Manchester Cityja, sve odreda dobro plaćene nogometne zvijezde, predvođeni jednako dobro plaćenim trenerom Pep Guardiolom, ove sezone ne briljiraju u domaćem prvenstvu. Uza sve to i ne igraju napadački nogomet kakav smo od njih navikli gledati. Naime, imaju izuzetno puno problema s realizacijom prilika u napadu što je pokazala utakmica protiv Bilićevog West Bromwich Albiona. Naime, Bilićev WBA uspio je jakom Cityju u sklopu 13. kola Premiershipa uzeti bodove, završilo je 1:1, a momčad iz Manchestera samo u završnici promašila je puno toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim remijem momčad Pepa Guardiole ostala je na šestom mjestu te zaostaju za Tottenhamom Jose Mourinha pet bodova, dakako, to je uhvatljivo, dok je Bilićev WBA i dalje u zoni ispadanja. I to se može promijeniti, ako će hrvatski trener dobiti tu priliku.

Nakon utakmice, koja je završila kako on to nije očekivao,  Guardiola je bio nezadovoljan, na trenutke i frustriran.

”Bit će to duga sezona, ali ako želimo biti na vrhu, morali smo pobijediti ovdje, a to nismo uspjeli učiniti. Stvarali smo šanse, kontrolirali smo ih, ali morali smo pobijediti. Rezultat je bitan”, kazao je katalonski trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No u jednom je trenutku sve doista izgledalo kako će završiti u skladu s očekivanjima, naime, Ilkay Gündogan doveo je City u vodstvo poslije samo pola sata igre, a onda je uslijedio šok. Momčad bivšeg hrvatskog izbornika izjednačila je i City je morao ponovno krenuti u lov na bodove. Spomenimo kako je to bio prvi pogodak koji je City primio nakon 608 minuta u svim natjecanjima. Dakle, Manchester City ove sezone ima doista granitnu obranu, no zato sada imaju probleme u napadu, kakve posljednjih godina nisu imali, što je, dakako, primijetio i Pep Guardiola.

”Ne morate biti toliko pametni da biste vidjeli jaz između ove i prethodnih godina”, rekao je Guardiola te je pokušao dati razloge za jednu takvu promjenu u odnosu na prošle sezone.

”Nije samopouzdanje, stvaramo šanse, tu smo, ali jednostavno ne možemo zabiti gol.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je s druge strane Slaven Bilić osvojio bod protiv izuzetno jakog protivnika nije sigurno da će ostati na klupi WBA.  Junak utakmice bio je golman Sam Johnstone, koji je tijekom utakmice obranio nekoliko teških udaraca.

”Sjajno smo se branili, sjajan smo gol zabili, ali više od toga pokazali smo da znamo što moramo učiniti u svakoj utakmici”, rekao je hrvatski trener te je dodao:

”Branimo svoj život, spremni smo umrijeti jedni za druge na terenu i to je sve što mogu tražiti…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.