Gari Cappelli primio Garija Kasparova

Foto: Ministarstvo turizma

Ministar turizma Gari Cappelli susreo se sa svjetski poznatim šahovskim velemajstorom i bivšim svjetskim prvakom Garijem Kasparovom uoči današnje tradicionalne božićne šahovske simultanke u kojoj će odmjeriti svoje snage istovremeno sa 20 natjecatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema sastanka bila je, između ostalog, podrška Ministarstva turizma u organizaciji nekoliko velikih svjetskih šahovskih turnira, koji okupljaju veliki broj igrača i gostiju, u nekoliko gradova hrvatske poput Crikvenice, Splita, Zadra ili Zagreba i to u post sezoni 2018. godine. Sastanak je imao za cilj i podsjetiti na važnost šaha kao discipline koja pozitivno utječe na razvoj djece i mladih, te na sve veći broj međunarodnih šahovskih turnira koji u Hrvatskoj organizira Fond Gari Kasparov Adriatik – ogranak Kasparovljeve američke šahovske fondacije.

“Cilj hrvatskog turizma jest pružiti raznovrsnost te pozicionirati Hrvatsku kao destinaciju s brojnim i raznolikim ponudama tokom čitave godine. Cilj je razvijati cjelogodišnji turizam, ne ograničiti se na nekoliko ljetnih mjeseci već kontinuirano raditi svih dvanaest mjeseci na razvoju usluga, ponuda i dodatnih atrakcija kojima možemo privući nove turiste i zadržati postojeće. Iz tog razloga, Ministarstvo turizma podržava manifestacije kojima je cilj promocija, brandiranje Hrvatske i stvaranje dodatne vrijednosti za hrvatski turizam bilo kroz sport ili neku drugu aktivnost“ izjavio je ministar Cappelli.

Šah u svijetu igra oko 600 milijuna ljudi, a on u Hrvatskoj ima dugu tradiciju i velik broj poklonika. Prvo značajnije šahovsko natjecanje u Hrvatskoj, Šahovska Olimpijada, održana je 1950. godine te je od tada u Hrvatskoj organizirano nekoliko stotina međunarodnih natjecanja koji okupljaju šahiste svih uzrasta iz svih dijelova svijeta. Navedeni natjecatelji ujedno su i važni posjetitelji hrvatskih turističkih destinacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zadovoljstvo mi je svojim imenom promovirati Hrvatsku u koju dolazim preko 25 godina“ istaknuo je Gari Kasparov najveće šahovsko ime u povijesti te igre koji je 2014. godine dobio hrvatsko državljanstvo te i danas predstavlja najveći šahovski brand koji samo na Twitteru okuplja preko 400.000 sljedbenika. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Fonda Gari Kasparov Adriatik i šahovskim velemajstorom Zlatko Klarić.

Inače, najveći broj sportskih manifestacija u Hrvatskoj održava se u razdoblju pred i posezone koja i ove godine bilježi odlične turističke rezultate te rast od 24 posto u noćenjima u predsezoni i 7 posto u noćenjima u post sezoni naspram prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.