Gascoigne: Gol Maradone rukom na SP-u 1986. stvorio je Shiltona

Foto: Snimka zaslona

Nakon smrti jednog najvećih nogometaša svih vremena, a koja je dobrim dijelom došla i kao posljedica neurednog života, Diega Maradone, uslijedile su brojne reakcije. Reagirali su mnogi, a ponajviše njegovi suvremenici, koji su igrali nogomet u njegovo vrijeme, poput legende engleskog nogometa, kao što je Paul Gascoigne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Paul Gascoigne je priznao kako ga je smrt Diega Maradone izuzetno potresla, tvrdi da je legendarni Argentinac bio jedan od najboljih svih vremena, tužan je zbog njegove smrti, odnosno zato što ”Maradona više nije s nama”.

Gascoigne je gostovao u emisiji “Dobro jutro Britanija” te se pritom našalio na račun legendarnog bivšeg golmana engleske reprezentacije Petera Shiltona. Dakako, šala se odnosi na kontroverzni pogodak Maradone rukom Engleskoj na Svjetskom prvenstvu u Meksiku 1986.  Maradona je rukom Shiltonu zabio gol, sudac to nije vidio i gol je priznat te je tako postao jedan od najslavnijih golova nogometne povijesti. Sam Maradona spomenuti je pogodak prozvao ”Božjom rukom”, bilo je to prije nego li je upoznao kubanskog diktatora Fidela Castra.

“Maradona je bio ikona. Ljudi samo govore o tom golu i Božjoj ruci. Ali, taj gol je stvorio Petera Shiltona. Shilt taj gol te stvorio i to je istina. Za tebe nitko danas ne bi ni znao da nije bilo tog gola”, kroz smijeh je rekao Gascoigne, naravno, bila je to šala koja se Shiltonu nije svidjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shilton je odlučio odgovoriti Gascoigneu.

“Hvala na tome Gazza. Igrao sam još 20 godina nakon toga ako nisi znao”, poručio je Shilton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.