Gates prozvao Đokovića zbog necijepljenja

gates djoković
Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Američki biznismen Bill Gates spomenuo je Novaka Đokovića u opširnom intervjuu za BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, to što je Đoković odlučio ne cijepiti se protiv koronavirusa, Gates smatra “nesretnim izborom”.

“Ako ste cijepljeni, to pomaže zajednici kojoj pripadate. Cjepivo nije savršeno sredstvo za sprječavanje infekcije, ali je značajno suzbija. Dakle, ako je netko zabrinut za svoje zdravlje do te mjere da ne može sudjelovati u toj zaštiti zajednice, onda je to nesretan izbor. Ako je riječ o osobi koja je pritom inspiracija mnogima, onda se takvo razmišljanje širi brže među bazom navijača i kao rezultat imamo manji val cijepljenosti od onoga koji nam je potreban”, rekao je.

Podsjetimo, Đoković je u siječnju deportiran iz Australije i nije mogao sudjelovati na Australian Openu jer nije bio cijepljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.