Gattuso: Igrači žive ovaj klub na terenu i izvan njega

Foto: fah

Splićani se nalaze na vrhu ljestvice hrvatskog prvenstva s 24 bodova, četiri više od Rijeke i Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem kolu Gattusova ekipa slavila je protiv Slaven Belupa s 2:0, a u prvom ogledu u aktualnoj sezoni Lokomotiva i Hajduk odigrali su 1:1 u Kranjčevićevoj.

Hajduk može srušiti stari rekord neporaženosti od 12 utakmica u nizu, ali Gattuso razmišlja samo o prvoj sljedećoj utakmici.

– Istina, nećemo misliti o rekordima, znamo da je svaka utakmica teška. To je bilo i u Koprivnici, u prvih 25 minuta smo patili. Svaku utakmicu se moramo se spremiti, u HNL-u ne postoji lagana utakmica. Moramo se boriti, moramo biti spremni fizički, taktički spremni i ne misliti na nikakve rekorde, rekao je te dodao:

– Očekuje nas teška utakmica, igramo protiv Lokomotive koja je prva po presingu i izlasku iz obrane. Brzo se razvijaju, mladi su, trče, opasni su na odbijenim loptama, a meni je kao treneru zadatak spremiti utakmicu i kad imamo loptu i kad imamo. Sutra neće biti šetnja, moramo biti spremni i odigrati najbolju moguću utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O planu za Lokomotivu rekao je: – Moramo biti pravi, igrati našu igru. Prvenstveno imati mentalitet, napravit ćemo pogrešku ako nećemo igrati s našim mentalitetom. Dodatni motiv je rođendan Torcide, nadam se da će “zapaliti” stadion, a mi ih moramo razveseliti zalaganjem i mentalitetom na terenu.

Niko Sigur i Rokas Pukštas nisu u prvom planu u posljednje vrijeme.

– Nije ispravno pitanje zašto oni ne igraju, nego i neki ostali, Moufi, Trajkovski… Teško ih je odabrati. Ljuti su koji ne igraju, a ja imam jako teške odluke. Svi su trenutačno u dobroj spremi, ali ja stojim iza svojih odluka. Zašto Puki i Sigur? Možemo pitati za sve igrače. Mislim da imamo kompaktnu momčad. Nema objašnjenja zašto Puki ne igra. Pitanj je zašto svi ne igraju, a ne samo oni, rekao je Gattuso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je trenutačno na vrhu ljestvice, ali daleko je kraj sezone, smatra Talijan.

“Samo razmišljamo o sljedećoj utakmici”

– Četiri boda se ne osjećaju. Mislimo samo o nama. Samo razmišljamo o sljedećoj utakmici, i kako ne ponoviti pogrešku iz posljednje sezone. Kad sam došao ovdje, htio sam napraviti svlačionicu da je kao obitelj. Obitelj ima dobre i loše strane, ali nećemo dozvoliti da nam narušava. Trening, disciplina i poštovanje su mi na prvom mjestu, a ako to netko želi narušiti, onda postanem “životinja”. To je pravi put, ne misliti na neke bodove, rekao je Gattuso.

Četiri mjeseca sam ovdje i doživio sam veliku profesionalnost, netko nekad pogriješi, ali preuzme odgovornost i nastavi dalje. Igrači žive ovaj klub na terenu i van njega, jako sam sretan zbog toga, istaknuo je Gattuso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leon Dajaku imao je burnu reakciju po izlasku iz igre u Koprivnici.

– On je imao problem sam sa sobom, a ne sa mnom. Kad smo vidjeli video, rekao sam mu da se “ne ubije sam”. Popričali smo na večeri, ispričao se cijeloj momčadi, rekao je da bio ljut sam na sebe, platio je večeru i idemo dalje. Rekao sam svim igračima da kada imaju problem sa mnom, dođu, pokucaju na vrata i pričaju. Sam sam bio igrač i kucao sam trenerima na vrata. Leonu sam rekao da je ovo prvi i zadnji put da želim vidjeti ovakvo ponašanje, rekao je Gattuso.

Glavni sudac utakmice je Mateo Erceg iz Benkovca, a u VAR sobi je Dario Bel iz Osijeka.

Lokosi trenutačno drže osmo mjesto s devet bodova, tek bod više pretposljednje Gorice i četiri od posljednjeg Slaven Belupa, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.