Gattuso: Stisnuti zube i pobjeđivati

Split, 18.08.2024. - Utakmica 3. kola HNL-a između nogometaša Hajduka i Varaždina. Na fotografiji Gennaro Gattuso. foto HINA/ Miroslav LELAS/ lm

Hajduk je na Poljudu preokretom slavio protiv Varaždina s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prvih 10 minuta smo bili dobri, oni nisu prešli centar. Od 10. do 27. minute nismo dobro pritiskali, lagano su gradili napad od vratara. Gol je došao u tim minutama. Filip i Anthony u tom trenutku su zaspali. Brzo smo se vratili u svoj ritam. Zadnje tri utakmice su bile kompletno drugačije od ove. Varaždin je momčad koja voli igrati. Riskirali smo, pritiskali visoko. Utakmicu smo dobili dušom i voljom. Sve će utakmice ove sezone biti ovakve. Moramo stisnuti zube da bismo pobjeđivali, rekao je trener Hajduka Gennaro Gattuso.

Na pitanje o ulasku Hrgovića i izlascima Pukštasa i Livaje kaže:

– Samo radim svoj posao, promatram igrače na terenu. Vidjeli ste što je Marko napravio danas. Mnogo se trudio, trčao. Primijetio sam umor u njegovim nogama. Bilo je logično da ga izvadim. Prije utakmice imao sam dilemu Pukštas ili Trajkovski. Odlučio sam se za Pukija jer se Aleksandar vraća nakon ozljede. Na poluvremenu sam zaključio da treba biti ofenzivniji. Hrgović je mlad igrač, odlično se snašao na desnoj strani. Fali mu fizičke snage, ali marljivo trenira, trudi se. Šimun je zaslužio ovakvu večer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O odlasku Pukštasa “ništa ne zna”:

– Ne znam ništa o tome, ni tko ga želi, ni kamo će ići. Prije desetak dana sam u razgovoru s njim čuo da je na izlaznim vratima. Možete misliti kako sam reagirao, ali ne mogu tu ništa. Ne zanima me gdje će ići. Bilo bi logično, ako klub želi ostvariti transfer, tog igrača poštedi, da ne propadne prodaja, ali ništa ne znam, on i dalje trenira s nama.

Objasnio je i neočekivanu zamjenu na vratima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moje je pravilo da svake dvije-tri utakmice zamijenim golmana. Lovre odlično trenira, ali ovo nije poklon njemu. Lučić je osjetio malu bol, ništa posebno. To će biti moje pravilo do kraja sezone.

– Naš ulazak u utakmicu i rano vodstvo dali su nam krila da prvo poluvrijeme izgledamo dobro. Dosta kvalitetno smo odradili fazu obrane. Ulazak u drugo poluvrijeme je bio uspavanka s naše strane. Hajduk se nametnuo, okrenuli su utakmicu. Morali smo malo bolje reagirati, pogotovo kod prvog pogotka. Do udarca Krovinovića nije smjelo doći. Trebalo smo to kvalitetnije pokriti. prokomentirao je dvoboj trener Varaždina Nikola Šafarić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.