Gazzetta dello Sport otkriva detalje: Kako je Milan mjesecima pregovarao s Rangnickom, a onda ga otpisao?

Foto: snimka zaslona

Milan nakon povratka nogometa, a poslije pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, igra zaista dobro. Na krilima najboljeg strijelca kluba, Ante Rebića, na krilima Zlatana Ibrahimovića, a predvođen trenerom Stefanom Piolijem, višestruki prvak Europe na korak je do plasmana u Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne tako davno, prije samo nekoliko mjeseci, Milan je izgledao potpuno drugačije, poput razbijene momčadi, tužno je bilo gledati nemoć kluba koji je sedam puta bio na krovu Europe, samo Real ima više europskih naslova. A onda je krenulo, došao je Ibrahimović, pravu je priliku dobio Rebić i sve se posložilo.

Preporod Milana, naravno, utjecao je i na razmišljanje čelnika tog kluba, ali i igrača, koji su stali iza Stefana Piolija, kojeg je od ljeta trebao naslijediti njemački stručnjak, kreator snažnog RB Leipziga, Ralf Rangnick. Dugo je Milan pregovarao s njemačkim stručnjakom, kad je napokon sve bilo gotovo, Rangnick je dobio ”košaricu”. Pioli ostaje na klupi Milana, a zahvaljujući sjajnim rezultatima u posljednje vrijeme te će navodno voditi Milan do 2022. godine.  Podsjetimo, u nastavku sezone, koja je privremeno bila prekinuta zbog pandemije koronavirusa, Milan je ostvario sedam pobjeda i dva remija. Bilo je to ključno za ostanak Piolija.

Naravno, ostanak Piolija nije dobro ”sjeo” Rangnicku, koji je, prema pisanju Gazzette dello Sport, ”bijesan” zbog svega. Naime, Gazzetta piše kako je ono što po njemačkim medijima govori Rangnickov agent Marc Kosicke da se zapravo radi o ”zajedničkoj odluci Rangnicka i Milana”, uljepšana priča kojom se želi prevariti javnost. Svima je zapravo jasno što se dogodilo.  Gazzetta je, dakako, sjajno upućena u zbivanja u Milanu te oni tvrde da je Milan ponudio, kako bi se iskupio, njemačkom treneru da ipak dođe, no, tek kao sportski direktor, što je ovaj decidirano odbio uz poruku: ”Ne, hvala”, nakon čega je ”bijesan” napustio pregovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se zapravo dogodilo? Dogodio se rezultat, prije svega to, a onda i činjenica da Milan ne želi Piolija, kojem trenutno ide fenomenalno, plaćati do isteka ugovora 2021. godine, navodno su u svemu ključnu ulogu imali i neki nogometaši Milana, poput Ibrahimovića te Hakana Calhanoglua. Prema svemu sudeći oni su stali u Piolijevu obranu i tražili da on ostane na Milanovoj klupi. Pioli će tako trener Milana biti do lipnja 2022. godine.

Zanimljivo je da je zbog Rangnicka i pregovora čelnika kluba s njim morao otići bivši kapetan Vatrenih, Zvonimir Boban, a Nijemac sada ipak ne dolazi. Satisfakcija za Bobana? Na kraju malo bitno…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.