U Genovi dva zlata, dva srebra i dvije bronce za mlade hrvatske sportaše s invaliditetom

Foto: fah

Drugog dana natjecanja na Europskim igrama mladih sportaša s invaliditetom u talijanskoj Genovihrvatski sportaši su osvojili šest medalja – po dva zlata, srebra i bronce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletičar Dominik Počekal je u bacanju diska osvojio zlatnu medalju s osobnim rekordom 23,87 metara. Zlatna je bila i Petra Štruklec koja je bacila disk na daljinu 10,87 metara.

Matej Kačmarćik je u bacanju kugle osvojio srebro s rezultatom 8.30 metara, a drugo mjesto pripalo je i judašici Jeleni Brešković.

Bronce su pripale stolnotenisačici Mariji Martinović i plivačici Martini Crkvenac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martinović je u polufinalu poražena od Talijanke Giadae Rossi 0-3, dok je Crkvenac na 100 m prsno isplivala vrijeme 1 :41.07 što je njezin osobni rekord.

Do 15. listopada u Genoi će se nadmetati više od 400 sportaša iz 30-tak zemalja u atletici, plivanju, judu, golbalu, stolnom tenisu, boćanju jedrenju i nogometu. Hrvatske boje brane 28 mladih hrvatskih sportaša s invaliditetom u pet sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.