Giro 2018 započinje u Jeruzalemu

Foto: fah

Sljedeće izdanje čuvene biciklističke utrke Giro započet će u Jerusalemu, a Izrael će ugostiti čak tri početne etape, priopćili su organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giro će tako po prvi puta prijeći granice Europe, a 101. izdanje započet će 4. svibnja 2018. godine s 10-kilometarskim kronometrom ulicama drevnoga grada. U naredna dva dana na rasporedu su dvije etape između Haife i Tel Aviva (167 km) te Beershebe i Eilata (226 km).

Giro će biti i jedna od najvećih sportskih događaja u povijesti Izraela, koji sljedeće godine slavi 70 godina postojanja kao države. Talijani su itekako pazili i na politički kontekst, pa ruta triju etapa ne zadire u područja koja su Izraelci osvojili nakon rata 1967. godine.

Predstavljanju u Jerusalemu nazočila si i dva bivša pobjednika Talijan Ivan Basso i Španjolac Alberto Contador.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo će biti valjda najatraktivniji početak u povijesti Gira. Kronometar ulicama Jerusalema je zahtjevan jer se radi o uskim ulicama s puno zavoja, druga etapa je uz obalu, a treća u pustinji gdje će sigurno biti vjetrovito”, kazao je Basso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.