Giro: Bennett osvojio 12. etapu, Yates ostao u ‘ružičastom’

Foto: fah

Irski biciklist Sam Bennett (Bora – Hansgrohe) bio je najbrži u završnom sprintu 214 km dugačke 12. etape 101. izdanja Gira d’Italia, vožene u četvrtak od Osima do Imole, a Britanac Simon Yates (Mitchelton – Scott) zadržao je ružičastu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bennett se najbolje snašao u kišnim uvjetima i dovoljno rano krenuo u završni sprint, u kojem ga nitko nije uspio uhvatiti, a ciljem su nakon njega prvi prošli Nizozemac Danny Van Poppel (Lotto NL – Jumbo) i Talijan Niccolo Bonifazio (Bahrain – Merida).

Vodeći u ukupnom redoslijedu Simon Yates je bio u velikoj skupini vozača koja je ciljem prošla u vremenu pobjednika pa je njegova prednost pred najbližim pratiteljima ostala ista: 47 sekundi pred prošlogodišnjim pobjednikom Nizozemcem Tomom Dumoulinom (Sunweb) te minuta i četiri sekunde ispred Francuza Thibauta Pinota (Groupama – FDJ).

U petak je na rasporedu 13. etapa, još jedna u kojoj će glavnu borbu voditi sprinteri, a vozit će se 180 km od Ferrare do Nervese della Battaglije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giro d’Italia – 13. etapa (Osima – Imola, 214 km)
1. Sam Bennett (Irs/Bora-Hansgrohe) 4:49:34
2. Danny van Poppel (Niz/LottoNL-Jumbo) isto vrijeme
3. Niccolo Bonifazio (Ita/Bahrain-Merida)
4. Baptiste Planckaert (Bel/Katjuša-Alpecin)
5. Jurgen Roelandts (Bel/BMC Racing Team)
6. Michael Moerkoev (Dan/Quick-Step Floors)
7. Manuel Belletti (Ita/Androni Giocattoli-Sidermec)
8. Clement Venturini (Fra/AG2R La Mondiale)
9. Florian Senechal (Fra/Quick-Step Floors)
10. Enrico Battaglin (Ita/LottoNL-Jumbo)

Ukupni redoslijed:
1. Simon Yates (VB/Mitchelton-Scott) 51:57:55
2. Tom Dumoulin (Niz/Sunweb) +0:47
3. Thibaut Pinot (Fra/Groupama-FDJ) +1:04
4. Domenico Pozzovivo (Ita/Bahrain-Merida) +1:18
5. Richard Carapaz (Ekv/Movistar) +1:56
6. George Bennett (NZ/LottoNL-Jumbo) +2:09
7. Rohan Dennis (Aus/BMC) +2:36
8. Pello Bilbao (Špa/Astana) +2:54
9. Patrick Konrad (Aut/Bora-Hansgrohe) +2:55
10. Fabio Aru (Ita/UAE Emirates) +3:10

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.