Godina bez poraza: Zašto HRT neće prenositi utakmicu Vatrenih iz Belfasta?

Foto: fah

Hrvatska  nogometna reprezentacija danas igra posljednju utakmicu u ovoj za hrvatski reprezentativni nogomet uspješnoj godini, iako je, da je bilo samo malo više sreće, moglo biti bolje. Tko zna, da je bilo to što nije Hrvatska bi prošla Portugal na Europskom prvenstvu u osmini finala, za što su postojali svi uvjeti, od kvalitete igrača do igre, osim jednog, nije bilo sreće, a u presudnoj utakmici ni inače uspješni izbornik Ante Čačić nije se najbolje snašao, da li bi prolaz preko Portugala jamčio i finale Eura nemoguće je reći? Uostalom, danas se s time ne vrijedi više zamarati, Portugal je otišao do kraja na Euru, a Hrvatska je još jednom rano, prerano, ispala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve osim utakmice protiv Portugala za hrvatski nogomet kada je reprezentacija u pitanju moglo bi se nazvati gotovo pa idealnim, Vatreni su odigrali dobar turnir u Francuskoj, i kraj godine dočekuju kao vodeća momčad kvalifikacijske skupine za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Izbornik Ante Čačić ima razloga za zadovoljstvo s obzirom na brojne ozljede posao je na kraju godine zaključen kako je i počeo – pobjedom. Bila je to godina bez poraza, budući da ipak Hrvatska od Portugala nije izgubila u regularnih 90 minuta, nego tek u produžetku.

Nakon pobjede protiv Islanda, na praznom Maksimiru, a upravo je prazni Maksimir i jedan od najvećih problema hrvatskog nogometa u godini na izmaku, Hrvatska gostuje desetkovana u Belfastu i po prvi puta suprotstavit će se Sjevernoj Irskoj. Iako se radi tek o prijateljskoj utakmici, koju će, usput budi rečeno Vatreni odigrati bez najboljih igrača, između ostaloga i bez Luke Modrića, Matea Kovačića, Ivana Rakitića, Ivana Perišića…, ne bi bilo dobro jednu uspješnu godinu zaključiti porazom. Sjeverna Irska u nekim ozbiljnim okolnostima ne bi trebala biti pretežak zalogaj za Hrvatsku, iako je Hrvatska nerijetko imala dosta problema s reprezentacijama s Otoka, gubili smo na Maksmiru bodove čak i od kvalitetom puno slabije Škotske.

Nažalost, posljednju ovogodišnju utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije navijači Vatrenih, kojih neće biti u Belfastu jer je HNS odlučio ne prodavati ulaznice navijačima, neće imati mogućnost pogledati utakmicu na Hrvatskoj televiziji.  Naime, HNS je odlučio utakmicu Vatrenih iz Belfasta povjeriti privatnoj televiziji, koju može gledati tek ograničeni dio hrvatskih navijača, dakle, oni koji imaju MAX TV, i još tome dodatni paket u koji je uključena ArenaSport, budući da će ArenaSport 2 prenositi dvoboj u 20.45 minuta, što, naravno, nije baš najbolje primljeno u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski navijači, bez obzira na sve i bez obzira na manju skupinu navijača koja se navijanjem nije proslavila ove godine, a ni prošlih godina nije bilo puno bolje, zaslužili su posljednju utakmicu Vatrenih u 2016. pogledati na javnoj televiziji. Uostalom, zar zbog toga hrvatski građani ne plaćaju RTV pristojbu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.