Goggia kaže da je skijala kao samuraj: ‘Znala sam da je ovo moj dan’

Foto: fah

Talijanska skijašica 25-godišnja Sofia Goggia, koja je osvojila zlatnu medalju u spustu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, izjavila je nakon utrke da je skijala kao samuraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znala sam da je ovo moj dan, još dok sam iz gondole gledala izlazak sunca. Obično sam kaotična, ali danas sam pazila na svaki detalj, kretala sam se kao samuraj”, kazala je Goggia, koja je prva Talijanka koja je osvojila zlatnu medalju u spustu na zimskim olimpijskim igrama.

“Došla sam na igre sa jednim ciljem, da pobijedim Lindsey Vonn. Velika je čast utrkivati se sa njom, najvećom skijašicom svih vremena. Još mi nije sjelo da sam osvojila zlato, ali osjećam da ću eksplodirati čim bude oko moga vrata”, rekla je Goggia, koju glavni trener talijanske reprezentacije Massimo Rinaldi opisuje kao divljeg konja.

Amerikanka Lindsey Vonn, koja je najuspješnija skijašica u povijesti Svjetskog kupa sa 81 pobjedom, morala se zadovoljiti broncom, zaostavši 47 stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Divim se Sofiji (Goggia), znam koliko je truda uložila, i ako od nekoga moram izgubiti, drago mi je da je to ona. Što se tiče mog nastupa, mislim da sam dobro skijala, imala sam odličnu liniju, nisam radila greške, nisam bila nervozna. Skijala sam čisto, možda i previše čisto. Možda sam trebala malo više ‘pustiti skije’. No, dala sam sve od sebe i mogu reći da sam zadovoljna kako sam odradila utrku”, izjavila je 33-godišnja Lindsey Vonn.

Za nju su ovo bile četvrte ZOI (Soči je propustila zbog ozljede), i vjerojatno posljednje, a ima ukupno tri medalje. Godine 2010. u Vancouveru je osvojila zlato u spustu i broncu u superveleslalomu, a sada u Pjongčangu broncu u spustu. Još ju čeka nastup u kombinaciji u četvrtak, gdje također ima šanse da dođe do medalje.

“Voljela bih da mogu nastupiti na još jednim ZOI. Uživam u skijanju i ponosna sam što mogu predstavljati svoju zemlju, ali moje tijelo ne može podnijeti još četiri godine”, dodala je Vonn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srebrna medalja pripala je 25-godišnjoj Norvežanki Ragnhild Mowinckel, koja je zaostala samo 9 stotinki. To joj je drugo srebro u Pjongčangu, jer je bila druga i u veleslalomu. Mowinckel je priznala da su joj dobre savjete dali Aksel Lund Svindal i Kjetil Jansrud, koji su u Pjongčangu osvojili zlato i srebro u spustu.

“Divno je kada u reprezentaciji imate takve skijaše. Dali su mi dobre savjete i to se je danas isplatilo na stazi. Uoči Igara moj najbolji rezultat u spustu u Svjetskom kupu bilo je šesto mjesto. No, na Igrama riskirate više negoli bi to učinili na nekim drugim utrkama i to se je pokazalo dobrim”, rekla je Mowinckel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.